NOVA VELIKA INVESTICIJA U ZRENJANINU: „Matijevićeva” firma gradi veliku hladnjaču

Firma MPZ Agrar” u sastavu kompanije Matijević” izgradiće hladnjaču kapaciteta 15 hiljada tona, sa dubokim zamrzavanjem voća po poseboj tehnologiji na zemljištu u Industrijskoj zoni Severozapad – Elemir”, površine 10.000 kvadratnih metara. Vrednost investicije je oko 20 miliona evra, na zemljištu kupljenog od grada Zrenjanina – 69,5 milona dinara.

MPZ Agrar” planira i podizanje voćnjaka (pretežno se radi o višnji) na 1.000 hektara, od čega će 300 hektara biti na području grada Zrenjanina.

Ugovor o kupovini zemljišta u industrijskoj zoni Severozapad – Elemir” potpisali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor MPZ Agrara” Željko Radanović i direktorka Industrije mesa Matijević” Branka Grubor.

Planiramo da sa gradnjom počnemo na proleće 2020. godine, a da investicija bude okončana za godinu i po dana. U pogonu će raditi oko 200 radnika koji će imati dobre zarade. Veoma smo ambiciozni, planiramo da deo proizvodnje izvozimo – izjavio je posle potpisivanja ugovora direktor Radanović.

Radujem se što se, jedna po jedna, ostvaruju najave dolaska velikih, ozbiljnih investitora u Zrenjanin. Hladnjača MPZ agrara” biće najveća, ne samo na ovim prostorima, nego i u širem okruženju. Ovo je još jedan dokaz da je zrenjaninski region interesantan za ozbiljne investitore – izjavio je ovim povodom gradonačelnik Janjić.

M. S-n.

3-matijevic (2)_resize