NOVA ZBIRKA PESAMA BRANKE JAJIĆ: Svojevrsna oda životu, gde je život pobednik

Naša novinarka mr Branka Jajić objavila je zbirku pesama „Svetlosna izvorišta“ u izdanju „Banatskog kulturnog centra“, Banatsko Miloševo.

U „Svetlosnim izvorištima“ sabrano је tridesetak pesama nastalih u različitim periodima života autorke, različitih tematika i nadahnuća, koje su podeljene u cikluse.

U prologu „U potrazi za travkom života“, Jajić između ostalog piše: „Svako ko u ovoj knjizi pronađe bar nekoliko stihova u kojima će se prepoznati dobro je došao u moju čarobnu poetsku baštu. Zaviriš u knjigu i ugledaš – sebe. Magija.“

Jedan od naših najvećih savremenih pesnika i recenzent Radivoj Šajtinac knjigu je opisao kao izuzetno novinarsko i kulturološko iskustvo, koja svedoči o kulturi našeg grada.

– Sasvim doziran upliv naučno-istraživačke akribije, čine ovaj kaleidoskop u slobodnom stihu i retkoj rimi invokacijom prostora i vremena prelomljen i mozaično ispunjen nesputanom, intimističkom, ekspresionističkom, epskom ponekad, ali uglavnom, verističkom autoreferencijalnošću – napisao je Šajtinac.

Urednik izdanja je Radovan Vlahović, recenzenti Radivoj Šajtinac i Nataša Bundalo. Lekturu potpisuje Violeta Bjelogrlić, korektura Nataša Bundalo Mikić, dizajn foto ilustracija naslovne strane i prelom Senka Vlahović, štampa „Glasnik“, Beograd.

L.Z.