NOVOCRNJANI NISU ZAINTERESOVANI ZA POBOLJŠANJE SADRŽAJA LOKALNIH PROPISA

Javna rasprava (ne)uspešna

Predlozi opštinskih odluka o lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina u Novoj Crnji su prošli proceduru javne rasprave, ali osim Miodraga Popova, zastupnika Udruženja „Mali razvojni klub”, niko drugi nije prihvatio poziv da predloži poboljšanje njihovog sadržaja. Na skupu održanom 17. juna, kada su pred službenicima lokalne administracije „građani i ostali učesnici u javnoj raspravi” pozvani da „pretresu” predloge obe odluke, ni Popov nije ostvario naročiti učinak.

Neprofitna umesto nedobitna
Od 11 primedaba i predloga koje je tada izložio, ali i ono što je sugerisao podneskom od 6. juna, kao osnovane „prošle” su tek dve. Odnose se na Predlog odluke o lokalnim komunalnim taksama i „traže” da se umesto izraza „nedobitna” koristi termin „neprofitna”, odnosno da se iz tačke 12. izbaci formulacija „preduzetnici koji obavljaju delatnosti van poslovnog prostora”.
Budući da ih nije ni bilo, na takozvanom otvorenom sastanku naravno da nisu razmatrane ni sugestije u vezi sa Predlogom Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina opštine Nova Crnja. Sudeći i po ovom, za utisak o tunjavosti završnice u postupku donošenja pomenutih novocrnjanskih propisa itekako ima osnova.
Z. D.

Opširnije u štampanom izdanju