NOVOGODIŠNJI KOKTEL ZA DOBITNIKE GRADSKIH NAGRADA: Sugrađani koji su se istakli u kulturi, sportu, obrazovanju, privredi

U ovo podmuklo doba gradom se šetamo mi, treba nam zemlja nova da java postanu sni“ pesmom muzičara Kralja Čačka Gradski dečji hor Kulturnog centra otvorio je svečanost dodele Godišnjih nagrada Grada Zrenjanina za 2017. godinu. Priznanja je dobilo pet pojedinaca i tri kolektiva – dr Milorad Rančić, Viktor Nemeš, Kristijan Fris, stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „K2“, generalni direktori firmi „Drekslmajer automotiv“ i „Fulgar ist“, mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ i NIP „Zrenjanin“.

nagrada 324_

Dr Milorad Rančić, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija, nagrađen je za dostignuća u mašinskoj tehnici, kao i za dugogodišnji naučno-istraživački rad i društveno anagažovanje.

nagrada 250_

Nagradu Grada u ime mešovitog hora „Prepodobni Rafailo Banatski“ primila je dirigentkinja Pevačkog društva „Prepodobni Rafailo Banatski“ mr Senka Milisavljević. Ovaj mešoviti hor godinama doprinosi afirmaciji Grada Zrenjanina, a u septembru je pobedio na tradicionalnoj manifestaciji „Mokranjčevi dani“, navedeno je u obrazloženju Komisije za dodeljivanje nagrada.

nagrada 302_

Adolfo Karlo Perosi, generalni direktor kompanije „Fulgar ist“, dobio je Gradsko priznanje za doprinos privrednom razvoju Grada i 10 godina poslovanja u Zrenjaninu. U oblasti privrede, nagrađen je i Mihael Vagner, generalni direktor „Drekslmajer automotiva“, za poziciju najvećeg izvoznika u regionu i 10 godina konstantne ekspanzije u Zrenjaninu, kako je obrazložila Komisija za dodeljivanje nagrada.

Viktor Nemeš, član rvačkog kluba „Proleter“ na svečanost u gradsku kuću došao je pravo iz Novog Sada, gde je takođe bio na dodeli priznanja za ovogodišnje uspehe. Svetski prvak u rvanju grčko-rimskim stilom kaže da je srećan zbog priznanja i da se priprema za velika takmičenja naredne sezone: U 2018. godini nas očekuje Evropsko prvenstvo u maju, zatim Mediteranske igre u junu i u oktobru Svetsko prvenstvo, a na sva ova takmičenja idem kao favorit.

nagrada 310_

Godišnju nagradu Grada dobio je i njegov klupski kolega Kristijan Fris za zlatnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom, kao i za sportsku afirmaciju Grada.

nagrada 272_

Među sportistima Grada nagradu je dobio i stonoteniski klub „K2“, koji već 10 godina afirmiše stonoteniski sport osoba sa invaliditetom u Zrenjaninu, kaže predstavnik Kluba Nenad Grbavac: U ovoj godini imamo jednu svetsku ekipnu zlatnu medalju koju je osvojila Kristina Arančić i tri bronze sa Evropskog prvenstva koje su osvojili Milan Zelen, Goran Perlić i Boris Stoiljković. U sledećoj sezoni nas takođe očekuju Evropsko i Svetsko prvenstvo, kao i svetski kupovi i domaća takmičenja. Trenutno smo drugi u državi i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i verujemo da ćemo iznedriti još reprezentativaca – izjavio je on.

nagrada 293_

Nagradu u ime Novinsko-izdavačkog preduzeća „Zrenjanin“ primio je direktor, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Dalibor Bubnjević. On je priznanje posvetio svim novinarima Zrenjanina: Ne postoje mali ni veliki mediji, već postoje uspešni i neuspešni, konstruktivni i destruktivni, a smatram da je Zrenjanin grad sa puno uspešnih medija. Takođe, ova nagrada je podsticaj za sve predstavnike medija da se vredi baviti istraživačkim novinarstvom i otvoreno isticati sve probleme i ona dolazi od državnog organa, a list „Zrenjanin“ je u proteklim decenijama veoma kritički izveštavao o brojnim temamakazao je on, zahvaliviši se čitaocima i svim zaposlenima i saradnicima koji su stvarali brend lista „Zrenjanin“ tokom 65 godina.

nagrada 284_

Svi smo ponosni na naše sugrađane koji su se istakli u sportu, privredi, kulturi i obrazovanju izjavio je na svečanoj dodeli Godišnjih nagrada gradonačelnik Čedomir Janjić.

M.Maričić

Foto: A. Blanuša i J.Nj. Drndak

nagrada 360_

nagrada 261_

nagrada 269_

nagrada 396_

nagrada 071_