NURDOR: Baloni su poleteli u nebo

Kao i svake godine, povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje NURDOR je organizovalo humanitarne skupove u 40 gradova Srbije. Akcija „Stare stvari za novu nadu“ I ja se borim” održana je u Zrenjaninu uz saradnju sa Gradskom narodnom bibliotekom na platou ispred Biblioteke. Okupljenima na ovom humanitarnom događaju su se obratili Milena Markov iz NURDOR-a, mama malog Miloša koji je preminuo od leukemije pre tri godine, i Dušan Radišić, pomoćnik gradonačelnika.

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije, namenjena su drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

U programu u znak podrške malim borcima i njihovim porodicama učestvovali su KUD Đerđef”, Nemanja Stojšić, klovnica Didi, pevačka grupa Sefkerini”, a program je vodila Jelena Đorđević Perc.

Posetioci su imali priliku da kupe balone, magnete, knjige, pa pošalju SMS i od Gomeksa” dobiju poklon. Tačno u 13 časova pušteni su baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. Kampanja „I ja se borim“, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo početkom 2016. godine, takođe ima za cilj podizanje svesti u javnosti o malignim oboljenjima kod dece. Akcijе su organizovane u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Novom Pazaru, Lebanu, Surdulici, Boru, Žablju i Lazarevcu.

M.B.

NURDOR 0001_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0002_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0003_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0004_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0005_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0006_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0007_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0009_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0010_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0011_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0012_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0013_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0014_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0015_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0016_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0017_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0018_NJEGOVIC PHOTO NURDOR 0019_NJEGOVIC PHOTO