NURDOR ORGANIZUJE GALA VEČE ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA DECU OBOLELU OD RAKA

Prilika da se pokaže humanost

Okupljena zajednica koju čini pet volontera iz Zrenjanina organizuje prvo Gala veče za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) kako bi prikupili novac za otvaranje roditeljske kuće u Beogradu. Kuća je namenjena boravku dece koja su u procesu lečenja van mesta prebivališta, u centrima koja imaju hemato-onkološka odeljenja, Novi Sad, Beograd i Niš i njihovim roditeljima i starateljima. Gala veče održaće se 22. novembra u Hotelu „Vojvodina”, sa početkom u 19 časova.
Idejni tvorci su volonteri NURDOR-a. Jedna od njih Marija Laketić Ljevar, izvršni direktor i zamenik generalnog direktora firme „Teknostruture” i NURDOR-ov prevodilac volonter, želi da priredi humanitarno Gala veče po uzoru na NURDOR-ovo bratsko udruženje iz Italije „AGEOP”. Do sada, kako kaže, NURDOR nije organizovao događaj ove vrste u cilju prikupljanja sredstva i senzibilizacije stanovništva o značaju tema kojima se bavi, kao što je briga o deci sa hemato-onkološkim bolestima.
– Poželeli smo da ovim događajem ličnim primerom probudimo dobro u ljudima i podstaknemo na razmišljanje o značaju humanitarnog rada i volonterizma. Čovek može da donira i svoje slobodno vreme, znanje, a ne samo novac – ističe Marija Laketić Ljevar. – Kada sam poželela da ovako nešto organizujem u našem gradu, kontaktirala sam sve one ljude za koje sam smatrala da dele ovu viziju. Drago mi je da su se odmah odazvali i ponudili konkretnu pomoć. Među volonterima su i Aleksandra Tabakov, lekar specijalista kliničke farmakologije i prevodilac za španski i engleski jezik, Jelena Đorđević Perc, diplomirani filolog i urednica kulturnog programa u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin”, Olga Mošorinac, profesorka engleskog jezika i književnosti i prevodilac, kao i Dejan Vujović, proizvođač i distributer domaće hrane.
– Radimo volonterski i pronalazimo sredstva iz donacija ili se oslanjamo na direktne donacije učesnika, kao što je to slučaj sa bendovima koji će ulepšati Gala večeru. Grupa „Neverne bebe”, Maja Žizon i „Orijent bus” će pokloniti svoj nastup. Želeli smo da na učešće podstaknemo sve naše poznanike, saradnike i da promovišemo unapređenje operativne i korporativne saradnje svih subjekata na viši, kolektvni nivo – objašnjava naša sagovornica i dodaje da su dobrodošli svi ljudi dobre volje, uz ograničenje predviđenog broja mesta.
Svi zainteresovani za učešće na gala večeri mogu da se prijave na imejl adresu nurdorzrenjanin@gmail.com, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti Dejanu Vujoviću na broj telefona 063553501. Ulaznica za Gala veče je minimalna donacija od 5.000 dinara koja se uplaćuje potpisivanjem ugovora o donaciji direktno na račun NURDOR-a.

  • SARADNJA
    – Biblioteka sarađuje sa NURDOR-om dugi niz godina. Širimo NURDOR-ovu misiju kroz tribine, različite programe, organizujemo razgovore u osnovnim i srednjim školama i svakog 15. februra skup na platou ispred Biblioteke povodom Svetskog dana dece obolele od raka – ističe Jelena Đorđević Perc.

I.Isakov