Nušićev doktor neće biti načelnik!

Piše: Dalibor Bubnjević

Darko Bađok neće biti načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga! Nezvanično se može čuti da je navedeni pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke odustao od funkcije, jer je odlučio da se posveti nauci. Naime, nakon uspešno završenih diplomskih akademskih studija drugog stepena, upisuje doktorske studije na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.
Ne čudi naučna orijentacija Bađoka master Darka. Reč je mladom i posvećenom studentu koji je zavidne rezultate pokazao još tokom srednjoškolskog uzrasta. I danas se prepričavaju njegove bravure iz domena „redovi čekanja“ i „upravljanja masom“.
Bađok je svestan manjkavosti katedre za menadžment na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu. Najglasniji su, između ostalih, isluženi samoupravni kadrovi koji su preko noći Kardeljevu sliku zamenili fotografijom Adama Smita. Logično bi bilo da najpoznatiji doktorand ubrzo postane šef katedre, budući da uredno posećuje predavanja, piše pristupne radove i postavlja dovitljiva pitanja na kolokvijumima.
S druge strane, izvesno je da će žena biti načelnica okruga. Ovih dana može se čuti da je reč o izuzetnom kadru koji je značajne uspehe postigao u oblasti obrazovanja. Očito je načelničko mesto namenjeno prosvetnom radniku, a ne Nušićevom doktoru.