OBELEŽAVANJE SLAVE SELA – BUČ U MUŽLJI: Tri dana bogatog sadržaja za sve generacije

Nizom manifestacija i kvalitetnim programom ovog vikenda naseljeno mesto Mužlja obeležava svoju slavu – tradicionalni Buč. Centralna proslava održava se danas, a u poseti su delegacije iz Mađarske, Rumunije i drugih susednih zemalja.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvorio je danas u Mužlji na novoizgrađenom terenu, turnir u malom fudbalu ,,Kup petlića Mužlja 2019“. Turnir organizuje Fudbalski savez grada Zrenjanina, a učešće je uzelo 7 ekipa sa oko 120 učesnika. Pored gradonačelnika prisutnima su se obratili i pokrajinski poslanik Aleksandar Farkaš kao i predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Goran Starčević.

Turnir koji je počeo danas trajaće dva dana a u nedelju su planirane finalne utakmice kao i dodela priznanja i pehara pobedničkim ekipama.

Tokom jučerašnjeg dana odigran je turnir za rukometašice u organizaciji Ženskog rukometnog kluba ,,Lehel“.

Celokupnu manifestaciju posetio je Sabolč Palađi, direktor Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole sa kojim ,,Lehel“ ima saradnju.

Svečana sednica Saveta mesne zajednice Mužlja održana je takođe danas u Domu kulture „Petefi“. Prisutnima se obratio, sumiravši utiske između dva Buča, Ervin Palatinuš, predsednik Saveta Mesne zajednice.

On je naglasio značaj ove manifestacije, pohvalivši pre svega vredne sugrađane koji su vodili računa o svakom detalju kako bi manifestacija prošla u što boljem redu.

-U protekloj godini rešavali smo komunalne probleme koji muče naše sugrađane. Inicirane su mnogobrojne popravke, sanacije kolovoza u osam ulica koje danas izgledaju mnogo bolje. Zgrada bivšeg bioskopa preuređena je u seosku kuću u kojoj je priređena izložba rukotvorina povodom Dana mesne zajednice. U tom smeru nastavljamo i dalje – istakao je Palatinuš.

U ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika Janjića prisutne je pozdravio Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, koji je istakao saradnju i nikad bolje odnose Srbije i Mađarske.

Takođe, održan je i radni sastanak gradonačelnika i predsednika opština iz 20-ak gradova i mesta iz Banata, ali ne samo iz ovog našeg Banata, nego i iz gradova i sela iz banatskog dela Rumunije i Mađarske. Cilj sastanka je razmena iskustva i saradnja, a teme su program razmene dece, saradnja u oblasti školstva i ekonomije, starih zanata.

U sklopu manifestacije održani su mnogi turniri, kulturno-umetnički programi i koncerti

M.Malbaški

Foto: Damir Petrović