OBELEŽEN 7. JUL, DAN USTANKA NARODA SRBIJE

U svim borbama za odbranu slobode

Polaganjem venaca mesnih organizacija SUBNOR-a, Srednjobanatskog upravnog okruga, Grada Zrenjanina i Vojske Srbije na spomenik narodnog heroja Žarka Zrenjanina u nedelju je obeležena 78. godišnjica ustanka naroda Srbije protiv nacističkog okupatora i njegovih pomagača.
– Antifašistička borba u kojoj je srpski narod dao najveće žrtve, donela je najduže razdoblje mira i razvoja koje ovi prostori pamte – istakao je ovom prilikom Miloš Cvetić, predsednik Gradske organizacije SUBNOR-a.
Ljuba Travica, zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina osvrnula se na kontinuitet oslobodilačkih težnji srpskog i drugih naroda na ovim prostorima:
– Srpski narod bio je uvek na strani slobode, što je pokazao i učešećem u oba svetska rata u 20. veku. Imamo razloga da se ponosimo time, a i činjenicom da su doprinos antifašističkoj borbi i slamanju nacizma dali svi narodi koji ovde žive. Nedavno smo se, na Vidovdan, na ovom mestu, povodom 101. godišnjice završetka Prvog svetskog rata, sa pijetetom setili i pomolili za sve pale u borbama za slobodu. I tada i danas ponavljamo da žrtve nisu bile uzaludne i da ulažemo napore da se užasi ratova i zlodela koja su ih pratila, nikada ne ponove – istakla je Ljubica Travica.

M. S-n.