OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA: Svetosavski i u ,,Tesli“

Škole u Srbiji danas proslavljaju svoju slavu, spomen na Svetog Savu, prvog srpskog državnika, književnika i prosvetitelja. Svečano je bilo i u Elektrotehničkoj i građevinskoj skoli ,,Nikola Tesla“ u Zrenjaninu. U prepunoj sali, gde se obično i održavaju prigodne svečanosti okupio se veliki broj đaka, profesora, a posebni gosti bili su profesori u penziji. Čin rezanja slavskog kolača predvodio je protonamesnik Slobodan Čestić iz Uspenske crkve. 

20180127_115751

Prisutne je pozdravila i čestitala slavu đacima i zaposlenima dr Marija Servo, direktorka Škole.

– Slava se u našoj školi obeležava dugi niz godina, kako to tradicija i običaji nalažu. Ovo je posebna prilika da se đaci i profesori okupe i druže. Pripremili smo prigodan program uz pesme i recitacije. Nismo zaboravili učenike koji su se istakli svojim radom i trudom na takmičenjima. Nagradili smo njih 34 knjigom o našem naučniku Mihajlu Pupinu sa željom da im bude uzor – rekla je dr Marija Servo.

20180127_125336

Dugogodišnji partner Škole je kompanija ,,Dunav osiguranje“, a upravo oni su kumovi današnje slave.

– Pod našim sloganom ,,Prijatelj ostaje prijatelj“ sa ponosom sam uzeo učešće u obeležavanju školske slave. Sa Elektrotehničkom školom sarađujemo dugi niz godina i nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti – izjavio je kum slave Miroslav Kovačević.

Proslavu je uveličao i Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika. On je čestitao praznik, ne samo zaposlenima u ovoj Školi, već i svim prosvetnim radnicima koji uče i obrazuju omladinu.

– Moram da pohvalim đake ove Škole, koji su poznati kao dobri studenti u oblastima građevinarstva, geodezije i elektronike. Oni grade i izgrađuju našu budućnost. Kolektiv je uvek spreman na saradnju sa Gradskom upravom i svoj plan i program prilagođavaju traženim zvanjima. Ove godine otvorili smo novo odeljenje informacione tehnologije, traženi IT sektor, a u pregovorima smo da otvorimo i novo odeljenje mehatroničara. Cilj nam je da mladi nakon završene srednje škole odmah počnu sa radom u kompanijama koje posluju kod nas, ali i da steknu adekvatna znanja i veštine za dalje usavršavanje na univerzitetima – naveo je Radišić.

M.Malbaški

20180127_123554