OBELEŽENO 60 GODINA RADA SREDNJE POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U ZRENJANINU

Želimo da naši učenici postanu ono što sami žele!

– Moj lični cilj, a i cilj mojih kolega, jeste da naši učenici tokom školovanja u ovoj školi, u nastavku školovnja, i kasnije u životu, uz stručno znanje steknu i potrebno samopouzdanje i postanu ono što sami žele. Ovo je između ostalog rekla Milica Damjanović Tomin – direktorka Srednje poljoprivredne škole na danas održanoj svečanosti povodom šest decenija od osnivanja Škole.

Učesnike svečanosti pozdravili su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, i direktorka Poljoprivredne stručne službe Zrenjanin Kristina Salapura, oboje svojevremeno đaci ove Škole, a Kristina Slapura – 17 godina i profesor, kao i Milan Petković, zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Svečanosti je prisustvovalo i nekoliko biviših direktora Škole: Vojin Kovačević, Dušan Gavranić, Sava Šornjev i Petar Đukić.

Umetnički program osmislila je profesorka srpskog jezika i književnosti Vera Cvejanov, a voditelj programa bila je profesorka Dragana Jovanović.

Školu je za šest decenija završilo oko 8.000 učenika. Trenutno se u Školi obrazuje oko 480 đaka, od kojih je u 4 odeljenja prvog razreda njih 120.

Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin raspolaže sa oko 100 hektara obradivog zemljišta i farmom muznih krava. Stručne predmete predaje 50 nastavnika.
M. S-n.

obelezeno-60-gdina-rada-srednje-pljoprivredne-skole-skolski-hor