TEHNIČKA ŠKOLA: Otvoren savremeni kabinet za buduće naftaše

U Tehničkoj školi u Zrenjaninu danas je otvoren savremeni kabinet za nastavu u oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnike bušenja, koji je opremila Naftna industrija Srbije. Cilj je unapređenje nastave za učenike drugog i trećeg razreda – smer rukovalac postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a, Gabrijela Grujić, savetnica u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina sa saradnicima, profesori i učenici škole.

Goste su pozdravili Sara Bašić, učenica prvog razreda, i Milinko Babić, direktor škole. Milinko Babić je podsetio da je, posle 22 godine, od 2013. ponovo uveden naftaški smer, dok je Andrej Šibanov rekao da je cilj NIS-a ulaganje u razvoj nauke i obrazovanja u Srbiji, u projektu Energija znanja”.

Gabrijela Grujić vidi otvaranje savremenog kabineta i saradnju škole i NIS-a kao sjajan model dualnog obrazovanja i umrežavanja školstva i privrede. Gradonačelnik Janjić smatra da školstvo treba da prati potrebe privrede i da zrenjaninske škole već duže godina, zapravo, imaju dualno obrazovanje. To je, kako je rekao, i način da u Zrenjaninu bude i što više đaka i studenata.
M. Bečejac

tehnicka-skola-4 tehnicka-skola3 tehnicka-skola2