PROTEST: Ujedinjeni u brizi za mališana, inspekcija u Centru za socijalni rad

Roditelji i građani Zrenjanina okupili su se danas u centru grada kako bi izrazili podršku majci-hraniteljki Ljiljani Radulović, kojoj je petogodišnji mališan naprečac uzet radi bio davanja na usvojenje bračnom paru iz Švedske. Ivana Mandić, jedna od organizatora skupa, rekla je da su svi zabrinuti za dete, žele da znaju gde je i kako je. 

12dsc_0060 13dsc_0066 14dsc_0069 15dsc_0085 16dsc_0091 1dsc_0038

Protest su organizovali roditelji dece sa kojima je mališan išao u vrtić, a poruka koju su želeli da pošalju, jeste da ne dozvoljavaju da se sa decom postupa na bezosećajan način.

Ministarsttvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, poslalo inspekciju u Centar za socijalni rad u Zrenjaninu i da očekuju reakciju Zaštitnika građana u okviru čije je nadležnosti i zaštita prava deteta. Proces usvojenja će, pak, biti nastavljen, jer je, kako piše u saopštenju, „na osnovu praćenja toka procesa prilagođavanja deteta i potencijalnih usvojitelja procenjeno da je u interesu deteta usvojenje“.

S.K. 

Foto: Zoran Dedić