OBELEŽENO ČETRDESET GODINA SD NAFTAGAS IZ ELEMIRA

Uspeh ne dolazi preko noći, gradi se decenijama
U godini kada obeležava jubilej – 40 godina rada, Sportskog Društva Naftagas iz Elemira može da se pohvali uspehom pauerlifting klub Gladijator, koji je prvak države, kao i da su se šahisti plasirali u Prvu ligu.
– Posle Crvene zvezde i Partizana, mi smo najveće sportsko društvo Srbiji sa velikim uticajem u Elemiru i ovom delu Banata. Imamo 400 članova u devet klubova – kaže Pero Pilipović, predsednik SD Naftagas.
Šahiste u septembru očekuje prvenstvo države, na kojem će se takmičiti protiv najboljih srpskih klubova.
– Za Elemir je to ogroman uspeh, izgleda kao da smo zalutali na to takmičenje, kada se vidi spisak učesnika – kaže Milorad Jankov iz ŠK Naftagas.
U okviru društva rade fudbalski, muški i ženski rukometni klub, košarkaški, streljački, pauerlifting, šahovski, moto i preferans klub.
– Bio sam predsednik Društva sredimom sedamdesetih godina prošlog veka, u vreme kada se gradio fudbalski teren. Potom smo sagradili prostorije. To je bio podstrek za razvoj sporta u selu – kaže Milan Armacki, jedan od najstarijih članova SD Naftagas.
Plakete su dobili i Ljubomir Stanić, Milan Topalov, Simo Stamenić, Petar Eremić, Božidar Solarov, Branko Trnjaković, Pero Pilipović, Sava Stepanov, Milan Repija i Jovica Milošev. Posthumno, plakete su dodeljene i Željku Katančiću, Milanu Nedeljkovu, Mirku Kuburiću, Ljubivoju Eremiću i Miletu Jegarcu.
Zahvalnice su primili MZ Elemir, OŠ „Svetozar Marković Toza”, Grad Zrenjanin, Sportski savez, FSG Zrenjanin, Energotehna Novi Sad, Lovačko udruženje Jedinstvo, restoran Babatovo, kao i Srđan Dragišić, Savo Radulović, Slavko Surla i Mile Novaković. N.M.