Obrazovanjem i tradicijom do bezbednog okruženja

Povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina uputila je čestitku Sektoru za vanredne situacije Srednjobanatskog okruga, Okružnom štabu za vanredne situacije, Gradskom i opštinskim štabovima u lokalnim samoupravama Srednjobanatskog okruga i svim pripadnicima jedinica Civilne zaštite.

– Civilna zaštita kao deo sistema zaštite i spasavanja je oblast o kojoj treba da se upoznaju i rezervni oficiri Vojske Srbije – kaže predsednica Tanja Dulović.- Strategija odbrane među izazove, rizike i pretnje prema Republici Srbiji navodi, između ostalog, elementarne nepogode i hemijske, biološke, nuklearne, tehničke i tehnološke nesreće kao stalnu pretnju za Republiku Srbiju, njeno stanovništvo, materijalna dobra i životnu sredinu. Ovo je i razlog što Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina u 2017. godini želi da realizuje projekat pod nazivom „Obrazovanjem i tradicijom do bezbednog okruženja” čiji je osnovni cilj da obuči članove i druge zainteresovane o načinima reagovanja u vanrednim situacijama i time ih upozna sa zadacima, načelima, merama, snagama, jedinicama i organizacijom Civilne zaštite.

U realizaciji projekta Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina želi da sarađuje sa Komandom za razvoj Banatske brigade, Centrom Ministarstva odbrane, Sektorom za vanrendne situacije, Vatrogasno-spasilačkim bataljonom, štabovima za vanredne situacije u lokalnim samoupravama i Srednjobanatskom okrugu i stručnjacima iz oblasti zaštite i spasavanja.

M.B.