SUTRA OTVARANjE STARTIT CENTRA: Podsticaj razvoju IT zajednice

StartIT centar biće svečano otvoren sutra (1. marta), u 18 časova, u zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” na prvom spratu. IT zajednica na taj način dobija prostor za obrazovanje i rad od oko 200 kvadratnih metara.
– Baš kao i u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Majdanpeku i Vršcu , Startit Centar Zrenjanin će imati salu za edukacije i ostale događaje za oko 100 ljudi – kaže Marijana Milićev, koordinatorka Startit centra Zrenjanin.

StartIT Centar Zrenjanin otvoren je sa idejom da pruži besplatnu edukaciju za sve zainteresovane koji žele da uče, prošire znanje iz oblasti IT-a i preduzetništva ili da podele iskustvo i podstaknu dalji razvoj lokalne IT zajednice u Zrenjaninu.
Otvaranju će prisustvovati Čedmir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Đorđe Grujić, predstavnik Progressive Media – lokalni partner Startit Centra Zrenjanin, predstavnici partnera: Namics, Meridian (Zoran Milošević), GoDaddy (Bojana Milošević), Nordeus (Marija Beslać), Microsoft, Telekom, Infostud, Vladimir Trkulja, osnivač organizacije SEE ICT i pokretač Startit Centara i Smiljka Živanović – Sektor za omladinu, Ministarstvo omladine i sporta.
Više na: https://www.youtube.com/watch?v=TB6kUgCITNM&t=7s
B.J.