„OBROK ZA PORODICU“: Korpe solidarnosti u „Maksiju“ i u nekoliko marketa

Koliko je važno naći se u pravom trenutku ljudima kojima je podrška potrebna,  svedoči i sve veći broj članova Fejsbuk grupa za pomoć. Zrenjaninska grupa „Obrok za porodicu“, koju od januara vode administratorke Gordana Malbaški Udicki i Gabriela Palfi, uprkos teškoćama, nastavlja da radi. U prvom planu su obroci, ali prostor na ovoj humanitarnoj Fejsbuk stranici imaju i oni koji traže i oni koji daruju garderobu, nameštaj, pomaži da se dođe do neophodnih lekova, a često su u prilici da da nekom detetu iz siromašne porodice ulepšaju dan  rođendanskom tortom.

Gabriela Palfi kaže da ima sugrađana koji doniraju ručak, ali i onih koji uplaćuju uslovne obroke u nekom od zrenjaninskih restorana koji su u sistemu „Obrok za porodicu“, a i sami su darodavci.

– Ima sugrađana koji žele sami da kuvaju, tako da se trudimo uz pomoć humanih ljudi da nedeljno pripremamo pakete sa osnovnim namernicama – kaže Gabriela Palfi.

– U „Maksi“ supermerketima na Bagljašu i na Novoj pijaci postavljene u korpe solidarnosti sa našom prepoznatljivom nalepnicom. „Maksi“ nam je prvi pružio podršku. Sada imamo i nove prodavnice – „SK market“ u Resavskoj 37, „Zeka 023“ u ulici Žarka Turinskog, od prošle nedelje i na „Lesnini“ – „Majka promet“ i „Torte Svetlana“.

Gabriela kaže da nastoje da korpe solidarnosti budu na više gradskih lokacija. Ujedno, „Obrok za porodicu“ upućuje zahvalnost svim donatorima. Zrenjanin je još jednom pokazao da ima srce i razumevanje za sugrađane kojima j mnogo toga uskraćeno – kažu u ovoj Fejsbuk grupi.

M.Bečejac