OD 14. DO 17. APRILA ZRENjANIN ĆE BITI DOMAĆIN OLIMPIJSKOG KVALIFIKACIONOG TURNIRA U RVANjU

Dolazi 450 rvača iz 37 zemalja
Kvalifikacioni turnir u rvanju za plasman na Olimpijske igre održaće se u Zrenjaninu od 14. do 17. aprila. Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije ističe da će se za odlazak u Rio nadmetati oko 450 učesnika iz 37 zemalja.
– Najavljeno je više od 1000 gostiju iz Mađarske, Hrvatske, Češke, Bugarske… Biće to vrlo velika i značajna manifestacija na kojoj će se boriti svetski, evropski i olimpijski šampioni. Očekujem da će Proleterovi rvači Viktor Nemeš i Kristijan Fris uspeti da izbore vizu za Rio – rekao je Trajković.
Dragan Vulešević, član UO RSS i član predsedništva RSS najavljuje da će polufinalne borbe biti najžešće, jer će pobednici tih duela obezbediti nastup na Olimpijskim igrama.
– Ovo takmičenje prevazilazi značaj evropskog prvenstva. Za rvače je ova manifestacija veoma značajna jer je mnogo teže kandidovati se na Igre, nego učestvovati na nekom takmičenju. Pred nama kao organizatorima je veliki izazov. Ali, mnogo puta smo bili domaćini velikih takmičenja i verujem da će i ovoga puta sve biti prefektno. Uveren sam da će takmičenje biti organizovano na svetskom nivou – istakao je Vulešević.
U Zrenjaninu će tokom kvalifikacija boraviti veliki broj stranaca, a organizatori će se potruditi da im grad prikažu u najboljem svetlu. Svi oni koji budu želeli da ponesu neku uspomenu iz Zrenjanina, moći će da kupe suvenire u Kristalnoj dvorani, kao i u centru grada.
N. ZLATANOV