ODBOJKA: SREBRO ZA ZRENJANINKE, ALEKSANDRA NAJBOLJA

Jubilarni, 10. novogodšnji festival odbojke, održan od 27. do 29. decembra u Novom Sadu, okupio je 100 ekipa iz zemlje i inostranstva. Na četiri sportska terena odigrano je 307 utakmica, odnosno 649 setova. Veliki uspeh ostvarile su odbojkašice Bagljaša 023 koje su osvojile drugo mesto i okitile se srebrnim odličjima u konkurenciji mlađih kadetkinja (2004. godište i mlađe). Pobedio je ŽOK Beograd, a treći je FOK iz Novog Sada. Veliko priznanje pripalo je kapitenki Bagljaša 023 Aleksandri Uzelac koju je specijalni žiri proglasio za MVP turnira (najkorisniju odbojkašicu), a nagradu joj je uručio Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.
– To je veliki uspeh našeg tima koji je i na ovom velikom festivalu odbojke potvrdio kvalitet. Sve devojke su bile odlične, a Aleksandra najbolja na turniru. To je veliko priznanje i za nju, ali i za klub – istakao je trener Milenko Vuković.
U ekipi trenera Milenka Vukovića igrale su: Una Berar, Tamara Kaluđerski (l), Elena Đukanović, Aleksandra Uzelac (k), Mina Nikin (l), Anastasia Grujesku, Marija Cabadaj, Jevrosima Kaurin, Milica Vidačić, Sara Todorović i Teodora Vuksanović.
Ž. CV.