ODRŽAN „BOEMSKI ETNO BAZAR“ U SRPSKOJ CRNJI: Peti put predstavljene rukotvorine

Dve godine od poslednjeg etno bazara (prošle godine nije održan zbog pandemijskih mera), Udruženje „Draga Gavrilović“ iz Srpske Crnje je u sredu organizovalo peti po redu “Boemski etno bazar” u sklopu crnjanske manifestacije “Boemske noći”. „Boemski etno bazar” se inače svake godine održava 21. jula na dan seoske slave Sv. Velikomučenika Prokopija. Otvorili su ga članovi organizacionog odbora Anamarija Lekin, predsednica SO Nova Crnja, Nikola Tolčin, direktor TOO Nova Crnja i Ružica Nikoletić predsednica udruženja „Draga Gavrilović“.

Na bazaru su se mogli videti ručni radovi, suveniri, nakit, ručno štrikani, tkani, šiveni i vezeni predmeti, divni predmeti od pečene gline i drveta, cveće, med, tucana paprika, a moglo se probati i dobro vino i kukuruz šećerac. Sve ovo su priuštili posetiocima bazara, osim domaćina i druga udruženja: „Etno net“ iz Srpske Crnje, Udruženje žena Radojevo i sekcija ručnih radova iz Radojeva, Udruženje žena „Livađanke“ iz Aleksandrova, Eržebet Kormanjoš i Udruženje iz Nove Crnje, „Tanke niti“ iz Novog Bečeja, „Melenački talenti“ iz Melenaca, ASŽ Krajišnik, Ivana Jovin iz Srpske Crnje, Valerija Adamov iz Kikinde, proizvođač pčelinjih proizvoda Branko Kondić iz Banatskog Karađorđeva, podrum vina „Malbašić“ iz Novih Kozaraca, Svetlana Oljača, uzgajivač cveća iz Srpske Crnje, porodica Harasimov iz Srpske Crnje koja se bavi povrtarstvom, Ljiljana Romanov iz zrenjaninskog Udruženja “Suncokreti“ , proizvođač začinske paprike Dragomir Suljić iz Kovilja i drugi individualni proizvođači. Ova manifestacija ulepšana je divnom muzikom i druženjem izlagača i posetioca.

Suorganizatori etno bazara su MZ „Srpska Crnja“ i TOO Nova Crnja. Glavni sponzori su „PerSu marketi“ i ZZ „Plast“ iz Srpske Crnje, ostali sponzori su TR „Bambi“, TR „Pjer“, STR „Čarli“, i TR „ Žarko Radin“. Glavni pokrovitelj manifestacije je Opština Nova Crnja.

M. Bečejac

Fotografije: Dragan Nikoletić