ODRŽANA DEVETA ROLATIJADA U ELEMIRU: Uživanje u slanim i slatkim specijalitetima

Na rolatijadi, koja je juče po deveti put održana u Elemiru, nadmetalo se osam slanih i 14 slatkih rolata koje su napravile žene iz raznih udruženja iz Zrenjanina, okolnih sela i opština. Jednoglasnom odlukom žirija, prvo mesto za slatki rolat zauzela je Ljubica Cvetinov Vukov iz Udruženja “Sava Kovačević” iz Zrenjanina. Drugo mesto zaslužila je Biljana Popadić iz AŽS Orlovat, dok je treće mesto osvojio rolat Marije Kirćanski sa naselja Gradnulica.

Najukusniji slani rolat napravila je Jelena Milekić iz Udruženja žena “Zeleno polje”. Drugo mesto pripalo je Olgi Gagić koja je predstavljala Udruženje žena Kumane, a treće mesto osvojila je Đula Prlina iz Udruženja žena Novi Kozarci.

20181020 elemir azs rolati323

20181020 elemir azs rolati322

Tročlani žiri činile su prehrambeni tehnolozi Olgica Velimirov i Smiljka Momirov (Udruženje žena “Centar 023”), i novinarka lista “Zrenjanin” Iva Isakov.

– Triputa sam učestvovala u ocenjivanju i svake godine je sve veći broj rolata koji stiže na takmičenje. Ove godine ih je najviše. Žene su se zaista potrudile da naprave što lepše slane i slatke kolače. Pobednički rolati su se odmah istakli po izgledu i ukusu – navela je Olgica Velimirov, predsednica žirija, i članica Udruženja preduzetnika “Sofia”, Asocijacije Bagljaš pri Mesnoj zajednici “Veljko Vlahović” i Udruženja “Banatski klas”, čiji je osnivač.

Prema rečima Dare Aćimac, predsednice Asocijacije žena Srbije Mesne zajednice Elemir koja organizuje ovu manifestaciju, ove godine je bilo više učesnica i gostiju nego prethodnih.

– Brojevi učesnika nalazili su se u kovertama ispod tacni na kojima su rolati, a žiri ih je otkrio nakon što je odlučio pobednike. Zadovoljni smo kako je takmičenje proteklo. Nadam se da će se žene dogodine odazvati u još većem broju – kazala je Dara Aćimac za “Zrenjanin”.

Druženje domaćina, članova iz tridesetak udruženja žena i gostiju nastavljeno je uz prigodnu večeru, dodelu zahvalnica i muziku u sali “Grmeč“.

I.I.

Foto: Z. Dedić

Opširnije u štampanom izdanju

 

20181020 elemir azs rolati328

20181020 elemir azs rolati orlovat slatki 364