KINESKA DELEGACIJA U RADNOJ POSETI ZRENJANINU: Informisanje o toku investicija

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančang, sa saradnicima, boravio je danas u radnoj poseti Gradu Zrenjaninu. Prijemu, koji je za goste upriličen u gradskoj kući, prisustvovali su ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. Cilj posete kineske delegacije je informisanje o toku jedne od najvećih investicija u Srbiji – izgradnji fabrike za proizvodnju pneumatika kompanije ,,Šandong Linglong“, a bilo je reči i o izgradnji pogona za preradu cink-oksida.

Pošto se radi o velikoj i složenoj investiciji, radni sastanak je samo jedna u nizu etapa njegove realizacije.

Nakon radnog sastanka gosti su obišli industrijsku zonu ,,Jugoistok Ečka“ gde je planirana izgradnja fabrike za proizvodnju pneumatika. Pogon za preradu cink-oksida, koji je standardni aditiv u proizvodnji auto guma, prema logici trebalo bi da bude u blizini ove fabrike. Kineska delegacija se raspitivala i o zemljištu površine oko 40 ha koja je potrebna za izgradnju pogona,  a gradonačelnik ih je uz pomoć planova, mapi i projekata upoznao sa celokupnom situacijom.

Kako se nezvanično saznaje, u planu je i zapošljavanje jedne osobe koja poznaje kineski jezik i koja bi trebalo da radi u Gradskoj upravi kao prevodilac.

M.Ml.

Foto:Z. Dedić

Opširnije u štampanom izdanju

aaa20181020 kina ambasador celnici288 aaa20181020 kina ambasador celnici295 aaa20181020 kina ambasador celnici294 aaa20181020 kina ambasador celnici290