ODRŽANA EKOLOŠKO EDUKATIVNA AKCIJA MZ „ŠUMICA”: Podizanje ekološke svesti kod mladih

Na inicijativu Udruženja „Dečji centar-Smajli” i Mesne zajednice „Šumica” osmišljena je i održana u subotu, 24. avgusta edukativno ekološka akcija „Osmehom kroz Šumicu”, čiji je cilj bio podizanje ekološke svesti kod mladih, ukazivanje na značaj selektovanja i reciklaže smeća, ali u osnovi svega je želja da živimo u čistom i uređenom gradu.

Dvadesetak mališana, sa svojom koordinatorkom Desankom Kantar, su na potezu od svoje osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” pa do Principovog mosta, sakupili i u odgovarajuću ambalažu selektovali više od 20 džakova smeća. Specijalne vreće i rukavice za učesnike obezbedila je firma „Ekostar” iz Beograda.

U isto vreme, grupa starijih polaznika centra „Smajli” okrečila je fasadu MZ „Šumica” i prekrivši tako nedolične grafite koji su do tada ružili ovu zgradu u kojoj se inače nalazi i predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj”.

Na bočnoj fasadi, koja je takođe bila naružena nedoličnim grafitima, u saradnji sa slikarskom radionicom Bojane Pisodorov i centra Banatskih Švaba oslikan je mural veličine 20 kvadratnih metara.

Svako ko je imao priliku da ovog subotnjeg prepodneva vidi ovu grupu mladih entuzijasta kako sa ozbiljnošću i predano rade na uređenju svog dela grada, mogao je da zaključi da imamo decu za ponos.

Ovo je samo početak zajedničke saradnje Dečijeg centra „Smajli” i MZ „Šumica” jer se u kreativnim dečijim glavama već rađaju ideje i predlozi za nove akcije.

Osim firme „Ekostar” iz Beograda, akciju su podržali i kompanija „Gomex”, SGR „PLP Tapai”, „Mivel”, i Metal sistem „Vukov”.

L.Z