OMLADINA  ZRENJANINSKOG  SPS-a OKUPILA SE ZA  IZBOR NOVOG PREDSEDNIKA: Imamo mlade spremne za rad

Novi predsednik omladine Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije postao je student Zoran Šemić. On je izabran na sednici održanoj u subotu, 16. novembra, u hotelu „Vojvodina“, na kojoj je učestvovao veliki broj mladih članova ove partije.

Kao lider omladine SPS-a u Zrenjaninu, Šemić je izjavio da će najpre poraditi na tome da u stranku privuče nove članove.  – Zalagaću se za to da SPS-u vratim staru brojnost koju zasigurno zaslužuje. Zajedno sa svojim drugarima isplanirao sam niz aktivnosti kako bi se zbližili i združili još više. Imamo dosta potencijala, imamo mladu snagu spremnu za rad, sada je vreme da pokrenemo svoj grad – kazao je on.

Podršku novom mladom lideru zrenjaninskih socijalista došli da pruže i predsednik Socijalističke omladine Srbije Boris Novaković i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Aleksandra Đanković. Ona je navela da je i sama primer toga da SPS daje šansu mladim ljudima.

– Na prethodnim pokrajinskim izborima kao predstavnica omladine bila sam na pokrajinskoj listi i tako ušla u Skupštinu Vojvodine. Naša stranka polaže puno u mlade kadrove. Poručujem ovim mladim ljudima da treba da se bore kako bi ih bilo više na mestima na kojima se odlučuje – rekla je Aleksandra Đanković.

Predsednik Gradskog odobra SPS-a Željko Malušić pozvao je mlade da učestvuju u politici kako bi se izborili za svoja prava.

–  Oni treba da dođu, budu tu i odlučuju kako se ne bi ljutili na nas – roditelje, babe, dede – strepeći da li imaju budućnost ili ne. Ako ne učestvuju u politici, onda ne mogu ništa ni promeniti – zaključio je on.

M.M.

Foto: Pres služba GO SPS