OMLADINAC IZ BOTOŠA, JESENjI PRVAK A LIGE

Miloš Gaborov prvi strelac tima
Pre početka sezone u A ligi FSG Omladinac nije bio u krugu favorita za vrh tabele, ali su Botošani na najbolji način iskoristili šansu. Kada su se drugi otimali o jesenju titulu, fudbaleri Omladinca su iz prikrajka čekali, pa su rivale pretekli u finišu.
Omladinac na 11 uzastopnih mečeva nije poražen, ima najviše pobeda u ligi (devet), a na poslednja četiri gostovanja je trijumfovao. Na tim utakmicama golman Branislav Jankulov nije primio gol, a u strelce se upisalo deset igrača. Miloš Gaborov je postigao osam, Marko Srdić sedam golova, a tri pogotka delo su četrdesetdvogodišnjeg Zorana Popovića.
Botošani su tokom sezone menjali ciljeve, a sada su istakli kandidaturu za ulazak u Područnu ligu.
– Promene u klubu letos su bile prinudne, jer je trener Nikola Notaroš podneo ostavku zbog obaveza na radnom mestu. Zbog sličnih razloga klub je morao da napusti i predsednik Duško Milinkov. Na njegovo mesto došao je Zoran Srdić, a na čelo kluba Branislav Lazić. Treba istaći da smo sa njim na čelu i prethodni put izborili plasman u Područnu ligu – kaže Zoran Ilijašev, koji se takođe ponovo angažovao na mestu sekretara kluba.
U ovoj polusezoni su za Omladinac igrali: Branislav Jankulov, Lazar Nataroš, Nikola Sujić, Srđan Radičević, Bogdan Marčić, Aleksandar Krnetić, Aleksandar Stoiljković, Vanja Arsić, Nikola Golijanin, Milan Jovanov, Radovan Kurunci, Miloš Gaborov, Marko Srdić, Ivan Sremac, Nikola Milićev, Isidor Halas, Đorđe Kutlača, Slobodan Novković, Dalibor Olćan, Stefan Grujin i Zoran Popović.
N.M.