PIONIRI PROLETERA PRVACI BANATSKE LIGE

Napadaju sa svih strana
Prvo mesto u jesenjem delu Vojvođanske fudbalske lige – grupa Banat, pionirska selekcija FK Proleter 2006 osvojila je nadmoćno. Zrenjaninci, koje trenira Danilo Bjelica su na 12 utakmica uknjižili 28 bodova, pet više od drugoplasiranog Železničara iz Pančeva.
Preostalo je da se na proleće odigraju još dva kola, ali su crveno-beli već obezbedili nastup u plej ofu gde će se sa šest timova (najbolji iz Banatske, Bačke i Novosadsko-sremske lige) boriti za naslov pionirskog prvaka Vojvodine. Ukoliko postanu šampioni Pokrajine, sa pobednicima zona Beograd, Istočna i Zapadna Srbija nadmetaće se za titulu šampiona države.
– Imamo najviše pobeda i najbolju gol razliku. Postigli smo 36, a primili samo sedam golova, najmanje od svih ekipa u ligi. Nemamo nekog izrazitog strelca, ali su svi standardni igrači dali po neki gol – ističe trener Bjelica.
Za Proleter su igrali Stefan Birimac (kapiten), Nikola Kozlovački Stefan Gajilović, Ilija Lisica, Marko Mihić, Ratko Minja, Kristijan Vignjević, Marko Stanisavljev, Marko Jankov, Dejan Đuričin, Jovan Perović, Bojan Malešev, Nemanja Đukanović, Vide Sarić, Nikola Gurjanov, Vladan Kovačević, Filip Kozlovački, Miloš Maljukan, Nemanja Radaković, Milan Mitrović i Vuk Ćulibrk (koji je prešao u beogradski Čukarički).
B. M.