„OPEL ĆIRKOM“: Bezbedno vozilo samo uz dobre kočnice

Godišnji tehnički pregled pred registraciju vozila nije dovoljna sigurnost za bezbednost u vozilu, za kočenje i zaustavljanje na ispravan način u narednih 12 meseci. Disk pločice, kočioni diskovi, pakne ili doboši su elementi koji spadaju u potrošni materijal i koji su tokom godine podložni habanju, trenju i trošenju te, ne retko, mogu da dovedu u pitanje bezbednost putnika. Zaustavni put se dosta produžava ili automobil uopšte ne zakoči, iako je pedala kočnice pritisnuta do kraja. Takođe, vrlo mali broj vlasnika vozila zahteva da se tokom servisa vozila uradi i kontrola nivoa kočione tečnosti i njen kvalitet.
S obzirom da je za bezbednost vožnje najbitniji faktor stanje kočionog sistema i kočionih tečnosti, u „Ćirkomu” je pokrenuta akcija „Bezbedan ‘opel’ je najbolji ‘opel” u kojoj svi vlasnici „opel” i „ševrolet” automobila imaju mogućnost da provere ceo kočioni sistem po simboličnoj ceni. Ukoliko se klijent odluči da odmah otkloni uočeni nedostatak, provera i kontrola se neće naplatiti.
Pod kontrolom kočionog sistema se smatra provera prednjih i zadnjih kočionih pločica, kočionih diskova, doboša i pakni, provera nivoa kočione tečnosti i kvalitet iste, provera sistema aktivnih bezbednostnih opcija na vozilu i to ESP I ABS-a i njihova ispravnost, kontrola i stepen hvatanja ručne kočnice, stanje i funkcionalnost prednjih i zadnjih amortizera kao i nagiba trapa vozila (koji najčešće strada usled udaraca u udarne rupe na putevima). Takođe na zahtev klijenta, dodatno se može proveriti i stanje kugli, spona, selen blokova, stabilizatora i drugih sklopova trapa vozila a sve u službi toga da se vozilo dovede u savršeno bezbedno stanje.
Servis „Ćirkoma“ nalazi se u Industrijskoj zoni „Jugoistok“ a sve dodatne informacije oko bezbednosti vozila mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona 023/3150000 ili na 062/241928 .
S.V.