„OPEL ĆIRKOM“: Saveti za bezbednu vožnju u zimskim uslovima

Nadamo se da su zimski dani i klizavi putevi iza nas, međutim, februar kao i mart umeju da budu varljivi i da iznenade putare. Zbog toga u „Opel Ćirkomu” podsećaju vlasnike „opel” vozila da u njihovom servisu mogu da urade besplatnu kontrolu kočnica, amortizera, antifriza, akumulatora kao i svetlosne signalizacije .

– Takođe, želimo da podsetimo vlasnike „opel” vozila da treba da drže svoja vozila pripremljena za loše i klizave puteve. Po pravilu, treba izbegavati naglo kočenje, promene brzine i manevre upravljačem pri vožnji po klizavom putu. Umesto toga vozite sporije, defanzivnije i održavajte rastojanje u odnosu na vozila ispred vas. Pažljivo puštajte kvačilo ili ubacite u drugu brzinu prilikom kretanja kako bi izbegli okretanje točka u mestu. Ukoliko vozilo poseduje automatski menjač, treba izabrati zimski program upravljanja – napominju u „Ćirkomu“.
Neki od saveta za zimsko pripremanje automobila:
– Neka sve 4 zimske gume budu postavljene na vaš automobil.
– Obezbedite da brisači vetrobrana budu čisti i glatki i da nema prepreka za vodeni mlaz. Kvalitetan antifriz treba da izdržava temperature do -20 stepeni celzijusa.
– Proverite akumulatore i svetla.
– Očistite čitav automobil od leda i snega pre kretanja.
– Testirajte kočnice pri polasku, kako bi ste stekli uvid u stanje puta, ali prvo pogledajte u zadnji retrovizor.
– Ukoliko automobil počne da zanosi na snegom pokrivenom putu, nemojte naglo kočiti. Umesto toga, aktivirajte kvačilo kako bi točkovima omogućili veću ugaonu stabilnost, okrenite upravljač u kontra stranu i lagano kočite ako je to potrebno.

„Opelovi” automobili su već dobro opremljeni za zimu. Sva vozila novije generacije su opremljena sa novom generacijom ABS-a i ESP-a sa integrisanim sistemom protiv proklizavanja (TC) koji će vam pomoći prilikom upravljanja vozilom na klizavom i snegom pokrivenim putem.
Ukoliko krećete na put, u servisu „Opel Ćirkoma” obaviće besplatan pregled vozila i izdati zvaničan dokument o stanju pregledanog „opel” automobila.
„Ćirkom” svojim klijentima nudi i garanciju na originaalni ugrađeni deo do 24 meseca, dok je garancija na fabrikate do 12 meseci, uz mogućnost plaćanja na više mesečnih rata čekovima građana .
Poverite svoj „opel” proverenom serviseru, „Opel Ćirkomu”. Sve informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 023/3150000 i 062/241928.
S.V.