„OPEL ĆIRKOM”: SEDAM SAVETA ZA ISPRAVAN AUTOMOBIL

Servis „Opel Ćirkom“, pored akcija kojima često obraduje svoje klijente, sada savetuje kako svoje „opel“ vozilo da pripreme za predstojeće proleće kao i za letnje vrućine. Oni preporučuju sedam praktičnih saveta kako uz malo truda i još manje novca da obraduju svog četvorotočkaša:

1. Prolećno pranje
Pravi je trenutak za detaljno pranje automobila, a svakako je dobar izbor otići u perionicu koja se specijalizuje za pranje ispod automobila kako bi se svi eventualni ostaci i tragovi soli i rizle uklonili.

2. Polen filter
Sezona polena uskoro počinje, a godišnja zamena filtera za polen se radi upravo u ovom periodu i predstavlja ne tako veliku investiciju za zdraviju i prijatniju vožnju.

3. Dezinfekcija klima uređaja
Ako se oseća miris buđi kada se uključi grejanje ili hlađenje, moguće je da se buđ skupila na isparivaču klime i u ventilacionim kanalima pa je došlo vreme za dezinfekciju klima uređaja i sistema ventilacije vozila. Ne tako skupa stavka u odnosu na cenu zdravlja i naravno ugodnu vožnju.

4. Tečnost za šoferšajbne
Muve i insekti će se uskoro u velikom broju pojaviti pa je dobra ideja proveriti stanje tečnosti za pranje vetrobranskog stakla, a po mogućnosti sipati tečnost sa dodatkom za uklanjanje insekata.
Takođe preporučujemo da se s vremena na vreme detaljno obriše i odmasti vetrobran jer brisači ne mogu da uklone sve nečistoće.

5. Zamena metlica brisača
Jedna od pojava nakon zimskog perioda jeste da metlice brisača postaju bučne pa i da ostavljaju tragove na staklu u vidu neobrisanih mesta. Trebalo bi da se redovno menjaju i čiste kako se ne bi oštetio vetrobran.
Zamena metlica brisača nije velika stavka u budžetu s obzirom da su u pitanju jasan pogled na put i bezbedna vožnja.

6. Proverite gume
Ako su se vlasnici automobila pridržavali pravila i tokom zime vozili montiranim zimskim gumama, 01. april je datum kada Zakon predviđa da se na automobilu mogu montirati letnje pneumatici. Nakon montaže obavezno proveriti pritisak vazduha u gumama jer je nakon dužeg stajanja pritisak u gumama sigurno opao, a to može da utiče kako na bezbednu vožnju tako i na potrošnju goriva.
Takođe treba znati da zbog pojave novih udarnih rupa dolazi i do pomeranja geometrije točkova, odnosno trapa pa treba proveriti da li su točkovi poravnati jer se u protivnom brže troše. Ako se vozilo tzv. zima-leto gumama, obavezno treba proveriti pritisak u gumama jer dolaskom toplijeg vremena i pritisak vazduha u gumama raste zbog većeg zagrevanja asfalta na putu, a da gume nisu pumpane.

7. Antifriz
Antifriz sadrži inhibitore korozije pa na njega ne treba misliti samo zimi već je dobro proveriti njegov nivo i tokom toplijih meseci i tako izbeći skuplje kvarove.

Sve ove usluge, a i mnogo više mogu se dobiti u ovlašćenom servisu „ Opel Ćirkom“ po veoma povoljnim cenama. Naravno, posetom servisu ostvaruju se i sjajne beneficije i popusti na sve popravke ukoliko je „opel“ vozilo starije od četiri godine.

Vozite se bezbedno u sigurnom automobilu. Za sve informacije dostupni su brojevi telefona 023/3150007, 062/241928.

NAJSREĆNIJE ŠALjEMO NA SAJAM AUTOMOBILA
I dalje je u toku nagradna igra koju organizuju „Opel Ćirkom“ i list „Zrenjanin“ u okviru koje se osvajaju ulaznice za sajam automobila u Beogradu. Dovoljno je samo popuniti kupon koji se objavljuje u „Zrenjaninu“ i doneti ga u redakciju lista ili posetiti Servis „Ćirkom“. Najsrećnijma delimo osam ulaznica za sajam automobila i premijeru „opel insignie“.