Opozicija ostala dužna konobaru?!

Piše: Dalibor Bubnjević

Kako stvari stoje, lokalni izbori nas očekuju na proleće. Tada će građani odlučiti ko će ih predstavljati u lokalnom parlamentu u naredne četiri godine. Pojedine političke stranke najavile su bojkot, pa se usložnjava kombinatorika.
Savez za Srbiju, po svemu sudeći, neće biti deo izbornog procesa 2020. godine. Proteklog vikenda je to u našem gradu potvrdio Dragan Đilas. Nejasno je zašto na događaj nisu bili pozvani mediji?!
Da je bilo drugačije, bila bi to prilika da se Đilasu i ostalima postave brojna pitanja. Na primer, da li će se bojkot primenjivati u svim lokalnim samoupravama? Da li je jedan član Gradskog veća napustio SDP i prikloni se njima? Zašto nisu isplatili punu dnevnicu konobaru koji ih je dvorio skoro čitavu nedelju popodne.
Liga Nenada Čanka je na Dan oslobođenja Zrenjanina, 2. oktobra, otpočela kampanju. Osvanuli su plakati po zidovima, kao i promotivni papiri u poštanskim sandučićima. Preostaje da saznamo ko će biti njihov kandidat za gradonačelnika. Do sada je najviše bio zainteresovan Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige.
Biće zanimljivo pratiti kampanju „Dosta je bilo“. Stranka koju je osnovao Saša Radulović, ima nekoliko zapaženih zastupnika u Banatu. Retorika im je jezgrovita, a argumentacija efektna. Jedini kamen spoticanja mogu biti gorući problemi Zrenjanina o kojima članovi „Dosta je bilo“ imaju oprečna stanovišta.