OPŠTA BOLNICA: Proširenje kapaciteta za prijem kovid pacijenata

Zbog velikog broja hospitalizovanih u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ od sutra će biti proširen kapacitet za prijem kovid bolesnika. Na Infektivnom odeljenju 1 i 2 trenutno se na lečenju nalazi njih 97, a otvaranjem Infektivnog 3 biće obezbeđeno dodatnih 60 postelja, kaže Igor Kitaresku, v.d. direktora Bolnice.

– Zbog proširenja kapaciteta za zadržavanje kovid pacijenata bićemo prinuđeni da povučemo jedan broj specijalista iz drugih oblasti. Tim će činiti psihijatar, neurolog, pedijatar i urolog koje će voditi dr Sanja Đurin, načelnica Internog odeljenja – objašnjava Kitaresku.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 časa zadržano je 20 bolesnika, što je, naglašava, petina kapaciteta kovid bolnice. U pitanju su, kaže, teški pacijenti koji zahtevaju kiseoničku potporu kao osnovu lečenja.

– U intenzivnoj nezi trenutno se nalazi 13 pacijenata. Juče je obavljeno 147 pregleda, 46 prvih i 101 kontrolni. Dobra vest je da na pedijatriji nemamo hospitalizovanih kovid pacijenata – ističe v.d. direktora.

Opširnije u štampanom izdanju…

J.Š.