OPŠTINA SEČANJ POMAŽE ŠKOLARCIMA

Internet kartice na dar

Uvođenje vanrednog stanja značilo je i prekid rada svih obrazovnih institucija u zemlji. Nastava za osnovce i srednjoškolce, osim preko programa javnog servisa, izvodi se i onlajn – putem dostupnih aplikacija, platformi i društvenih mreža. Sečanjska lokalna samouprava je, u cilju praćenja nastave na daljinu, učenicima osnovnih i srednje škole sa svoje teritorije, donirala 110 internet kartica.
– Na inicijativu aktiva direktora škola, Opština Sečanj je obezbedila kartice sa pet gigabajta interneta. Tako i oni učenici koji nemaju internet, a od kojih su neki iz socijalno ugroženih porodica, mogu da prate nastavu – izjavio je Predrag Rađenović, predsednik sečanjske opštine.
Naš sagovornik je dodao i da se prolećna setva u novonastalim okolnostima nesmetano odvija, uz poštovanje svih mera. On je pozvao građane da i dalje budu odgovorni, a svim vernicima koji slave Uskrs po julijanskom kalendaru, čestitao je ovaj veliki hrišćanski praznik uz želju da im protekne u zdravlju, sreći i blagostanju.

B. Š.