ZRENJANINSKI SPORTISTI FORMU ODRŽAVAJU TRENIRAJUĆI KOD KUĆE

Dvorište je teren, a soba teretana

Trčim, radim vežbe snage i stabilizacije, skokove… Mislim da je to u ovoj situaciji dovoljno i da neću imati problem kada se da se vratim na teren – kaže Aleksa Gaćinović

Iako ne mogu da se takmiče niti da zajednički treniraju, sportisti se trude da vežbanjem kod kuće održe formu i spremno dočekaju povratak na teren. Snalaze se kako znaju i umeju, koriste sprave koje imaju, osmislili su kako da vežbaju u dvorištu ili sobi koju su mnogi pretvorili u mini-teretanu. Komunikacija sa trenerima i drugarima je, naravno, onlajn.
Sofija Olić, jedna od najboljih košarkašica Proletera 023, vežba u svom dvorištu. Svakodnevno radi čučnjeve, sklekove, izdržaje, skokove, koristi vijaču…
– Uvek dodam i neke nove vežbe, a upotrebljavam i razna pomagala koja su mi pri ruci. Stolica, na primer, može dobro da posluži kod izvođenja raznih vežbi – kaže Sofija.
Branislav Lojpur, fudbaler KMF SAS, ističe da se prilagodio uslovima u izolaciji.
– Radim vežbe snage, koristim traku. Jednostavno, sve ono što mogu kod kuće, odradim najbolje što mogu. Kao i svi, jedva čekam da se ovo završi, pa da se vratim redovnim aktivnostima i treninzima – navodi Branislav.

I rukometaš Proletera Aleksa Gaćinović trenira kod kuće da bi ostao u formi i zadržao kondiciju dok ne počnu redovni treninzi.
– Trčim, radim vežbe snage i stabilizacije, skokove … Mislim da je to u ovoj situaciji dovoljno i da neću imati problem kada se vratim na teren – rekao je Aleksa.
Aleksandar Milin, fudbaler zrenjaninskog Radničkog, vreme provodi u svojoj kući u Tomaševcu. Kaže da redovno radi sklekove, trbušnjake, čučnjeve…
– Dobro mi je došlo što imam veliko dvorište i mogu da vežbam sa loptom i da trčim. Aktivan sam, želim da održim formu jer ako bude nastavljeno prvenstvo, meni i mojim saigračima će biti potrebno mnogo snage da ostvarimo cilj. Svi se trudimo da spremni dočekamo prve utakmice – navodi Aleksandar.

D. Petrović