ORDINACIJA U SEČNjU DR IVANА RADOJKOVIĆА: Vrhunska oprema za dobro zdravlje

1b-radojkovic-logoNavršila se druga godina kako je u Sečnju vrata svoje Speciјalističke lekarske ordinacije otvorio primarius dr medicine Ivan Radojković, specijalista interne medicine i specijalista radiologije. Ovaj vrhunski stručnjak, bivši medicinski direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ iz Beograda, invazivni i interventni kardiolog i radiolog Instituta „Dedinje“, gradski sekretar za zdravlje Beograda, svoju dugogodišnju karijeru završava u Banatu i to kao načelnik specijalističkih službi Doma zdravlja „Sečanj“. 

Otkud ideja da dođete na ove prostore i stacionirate se u Sečnju? 

– Kao pasionirani lovac, pri kraju dugogodišnjeg lekarskog službovanja u Beogradu, rešio sam da napustim Beograd i svoju karijeru nastavim u siromašnoj banatskoj Оpštini Sečanj, lovačkom raju, u miru i spokoju.

Svoje znanje i iskustvo niste želeli da zaključate nakon penzionisanja, otvorili ste i svoju ordinaciju u Sečnju? 

– Navikao sam da u Beogradu radim na vrhunskoj opremi i nisam bio spreman da privatnu praksu, otvorenu pre dve godine, obavljam na zastareloj opremi. Nabavio sam dva ultrazvučna aparata marke „simens“ od kojih je jedan sam svetski vrh i to model „antares 5.0“. Pored toga i ostala oprema je u savršenom stanju.
Metode kojima se bavimo u ultrazvučnoj dijagnostici su sve savremene. Od klasičnog pregleda abdomena i urotrakta, preko svih „dopler“ pregleda, krvnih sudova, štitaste žlezde, testisa, dojki i pazušnih jama, mekih tkiva i zglobova.

Koje usluge još pružate u svojoj ordinaciji? 1c-moderni-uz-aparat

– Iz oblasti interne medicine radimo kardiologiju, dijabetologiju, endokrinologiju te gastroenterologiju i pulmologiju. Imamo saradnju sa beogradskim specijalistima koji nam pomažu i u najkomplikovanijim dijagnostičkim postupcima, skeneru i magnetnoj rezonanci. Jednom rečju kadri smo da izađemo na kraj i sa jako komplikovanim procedurama. 

Da li vam se i žene obraćaju za pomoć? 

– U savremenom dobu kada tumori dojke odnose ogroman broj žena, danas i suviše mladih žena, skrining dijagnostika dojki je obavezan postupak, naročito za žene koje su i nasledno opterećene. UZ dojki ima svoje obavezne postupke i način pregleda, gde je „dopler“ opcija često neophodna, a i način kojim izveštavamo hirurga ili stručnjake iz potrebnih konzilijarnih timova. Osteoporoza bolest savremene žene, mora se lečiti pravim metodama, a ne lažnim pomoćnim supstancama. Za sve vrste ovih usluga, stojimo vam na raspolaganju. Naše cene u skladu su sa trenutkom u kome živimo. Lečite se kako zaslužujete. 


S.V.