ORLOVAT: PRVI DEO MANIFESTACIJE „DANI UROŠA PREDIĆA”

Neguju tradiciju sela i zavičaja čuvenog slikara

  • Manifestaciji su prisustvovali ugledni zavičajci.- Prvi deo smotre okupio je ljubitelje tradicije, dobrog zalogaja i kapljice iz srednjeg Banata

Prvi deo odlično organizovane kulturne, umetničke i gastronomsko – enološke manifestacije „Dani Uroša Predića”, okupio je prošlog vikenda velik broj gostiju iz celog srednjeg Banata, uglednih zavičajaca ovog mesta i predstavnika političkog života Zrenjanina.
– Ideja je da sada, u junu kroz regatu na Tamišu, i za ovakve prilike i neizbežno nadmetanja u kuvanju riblje čorbe, prikažemo makar delić turističko – rekreativnih potencijala Orlovata i celog Potamišja. Tu su i smotra veštine pripreme svega što treba radnicima u polju – „Paorska torba”, „Štrudlijada” i turnir u šahu. Već u julu planiramo koloniju umetničke fotografije „Dislokacija”, a za jesen slikarsku koloniju. Glavni deo proslave biće u decembru, na 160 – godišnjicu rođenja velikog Uroša Predića. Celu ovu godinu posvećujemo najslavnijem čoveku kog je dao Orlovat – kaže Biljana Popadić, predsednica Saveta Mesne zajednice.

M. Stojin