TEHNIČKA ŠKOLA ISPRATILA JOŠ JEDNU GENERACIJU MATURANATA

Imate mnogo razloga za ponos!
Još jedna generacija zrenjaniske Tehničke škole oprostila se, prošle srede, od škole u koju su, kao „mali maturanti” stupili pre četiri, odnosno tri godine. Veseli i dobro raspoloženi ispunili su svečanu salu Hotela „Vojvodina”.
Posle nekoliko prigodnih reči maturantkinje Teodore Savić, koja je otvorila svečanost, učenicima, njihovim roditeljima, rodbini i prijateljima se obratio direktor Škole Milinko Babić:
– Škola u kojoj ste stekli srednjoškolsku diplomu spada u elitne obrazovne institucije ovog profila u našoj zemlji. Svakog juna ispraća jednu generaciju maturanata, mladih ljudi, stručno osposobljenih, sa utemeljenim ljudskim kvalitetima.

IV - 1

IV - 2

IV - 3

IV - 4

IV - 5

III - 6

III-7
Vi ste još jedan ponos vašeg direktora i profesora ove Škole, jedne u samom vrhu tehničkih škola u Srbiji. Preko 20 hiljada učenika prošlo je kroz naše učionice, kabinete, radionice, fiskulturne sale i hodnike. Svi su oni postali uspešni stručnjaci, inženjeri, sportisti, umetnici, majstori i, što je najvažnije – dobri ljudi. Nadam se da ćete i vi nastaviti tu tradiciju.
Ovu generaciju, koju čini 161 maturant, od toga je 17 odličnih, karakteriše skromnost, želja za saradnjom, ali i borba za bolje rezultate, koji i nisu izostali. Odavno u generaciji nismo imali tri vukovca. To su Daniel Peka, Igor Zuber i Milenko Ikonov. Pohvale zaslužuje i fudbalska ekipa. Ove godine bili su treći u Srbiji. Valja pomenuti kapitena Nikolu Petrovića, Miloša Zakića, Đorđa Koraća, Mana Jankovića… Posle više od 20 godina izašla je prva generacija „naftaša” – rukovalaca postrojenja za dobijanje nafte i prirodnog gasa…
Odlaskom svake generacije učenika iz naše Škole, odlazi i deo nas, deo našeg znanja, deo naše energije.
Dragi maturanti, sada, na pragu zrelosti, ponesite iz naše Škole samo ono što je bilo lepo. Ponesite sećanja, znanja, ambicije i snove. Verujte u sebe, u svoje sposobnosti. Ne zaboravite svoju Školu, svoje profesore. Sećanje nije greh, zaborav je najveća uvreda.
Vukovci 2017 sa direktrom ŠkoleIGOR I MILENKO, VUKOVCI
Potrudili smo se i uspeli
– Upisao sam se u Tehničku školu sledeći svoje afinitete, a verovatno je na izbor uticalo to što mi je otac inženjer – kaže Igor Zuber jedan od tri vukovca u ovoj generaciji. Izabrao sam studije programiranja i softverskog inženjeringa na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, gde me čeka prijemni ispit, 29. juna.
Igor dodaje da mu je afinitet prema matematici razvila nastavnica iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” Vesna Bjeković.
– Upisaću Visoku tehničku školu strukovnih studija u Zrenjaninu, a kada ja završim planiram nastavak studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Završio sam Osnovnu školu „Đura Jakšić” u Perlezu, gde sam bio aktivan u biološkoj i fizičkoj sekciji – kaže Milenko Ikonov, takođe „vukovac”.

Ucenik generacije sa direktorom Milinkom Babicem i razrednim staresinom Tatjanom Perc DSC_3317DANIEL PEKA, UČENIK GENERACIJE
Verujem da ću postati dobar inženjer
– Napor se isplatilo! Možda mi je bilo za nijansu teže, nego ostalima, budući da sam bio u Domu učenika. Nisam se slučajno opredelio za ovu Školu. Kao učenik osnovne škole zavoleo sam tehniku, fiziku, a posebno matematiku. Dugujem mnogo svim profesorima. Pomenuću profesorku matematike Zoru Sič. Radujem se prijemu kod Prestolonaslednika… Odmoriću se i za koji dan ću početi sa pripremama za prijemni ispit iz matematičke logike, jer želim da se upišem na novosadski Fakultet tehničkih nauka – kaže učenik generacije Peka Daniel.
Daniel živi u Jaši Tomiću. Roditelji su radnici, starija sestra obrazuje se za zvanje vaspitačice. Ne bavi se aktivno sportom, mada voli da zaigra basket i rukomet.

ODELjENjA I ODELjENjSKE STAREŠINE
4-1 Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, odeljenjski starešina Tatjana Perc
4-2 Tehničar za kompjutersko upravljanje, odeljenjski starešina Dejan Dimitrijević
4-3 Mašinski tehničar motornih vozila, odeljenjski starešina Zoran Simin
4-4 Tehničar drumskog saobraćaja, odeljenjski starešina Dragan Ivanić
4-5 Tehničar drumskog saobraćaja, odeljenjski starešina Dragoslav Mijić
3-6 Vozač motornih vozila, odeljenjski starešina Dragan Balašev
3-7 Rukovalac postrojenja za dobijanje nafte i gasa, odeljenjski starešina Zora Sič

 

Marin Stoin,
foto: Ivan Pančić