Oslobodite se kabastog otpada

Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počinje 6. aprila i trajaće do 14. maja 2017. godine.
– Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada. Primarni cilj akcije  jeste da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr. Sekundarni cilj akcije  je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. Prolećna akcija  se sprovodi tako, što će u svakoj mesnoj zajednici biti  po dva dana, locirani kontejneri zapremine 5 kubika i prazniće se svakodnevno- rekla je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“.
Ona je podsetila i da građani, koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu da se obrate „Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad i da za tu uslugu plate po  važećem cenovniku.
– Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni  otpad, niti pored njih jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasto otpad, pa isti ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada – rekla je Danijela Tančić.