OSMI SAJAM SPORTA U BEOGRADU: Predstavili se i Zrenjaninci

Na Beogradskom sajmu se tokom vikenda održava Osmi međunarodni sajam sporta, koji se održava pod sloganom „Sajam sporta spaja sve(t)”. Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, i Davor Štefanek,  predsednik Sportskog saveza Srbije, otvorili su Sajam i pozvali su sve zainteresovane, posebno decu da se oprobaju u raznim sportskim disciplinama.

‒ Ne postoji lepše mesto u Srbiji nego biti danas ovde. Celokupan sistem sporta nas je obradovao toliko puta, postavljao rekorde, ujedinio nas, ali i postavio odgovornost da sportska porodica nastavi da raste i bude što veća. Neophodan je prvi korak, da se odlučite za granice koje sami želite da postavite – rekao je Vanja Udovičić.

Na Sajmu su se predstavili brojni klubovi, organizacije i savezi. Sportski savez Grada Zrenjanina tokom dana obišli su ga gosti poput Vladimira Grbića, Mate i Viktora Nemeša, Ilije Majstorovića i mnogi drugi.

Viktor Nemeš, rvač Proletera i osvajač brojnih medalja na svetskim takmičenjima, bio je takođe pun utisaka na otvaranju Sajma.

‒ Već par godina dolazim na sajam i zaista mislim da je iz godine u godinu sve bolji. Ovde sretne i brojne prijatelje ali i vidim i razne sportove koji su izuzetno zanimljivi. Okušao sam se sa bratom i u stonom tenisu ovde i bilo nam je veoma zanimljivo – kaže Viktor Nemeš.

D. Petrović

Novinar RTS-a Aleksandar Stojanović sa reporterom „Zrenjanina“ Damirom Petrovićem
Predstavnici Sportskog saveza Nove Crnje sa Predragom Peruničićem
Sportski savez Žitište

 

Lj. Stanisavljev, Slobodan Boškan i dirketor pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu Danijel Župić