OSMI „SOUNDLOVERS“ U ZRENJANINU: Mladi iz Srbije na trodnevnoj zabavi

Više hiljada mladih iz gradova Srbije prisustvuje trodnevnom Festivalu elektronske muzike „Sondlouders” koji se održava u zrenjaninskoj Kino bašti, po osmi put, od 22. do 24. jula. Centralni program je realizovan prošle noći, druge festivalske večeri.

Posetioci su sinoć đuskali do ranih jutarnjih časova uz mladi DJ tandem Divolly & Markward iz Beograda, a potom i DJ tandem Party Killers koji dolazi iz Italije i Švajcarske. Drugo veče zatvorio je popularni producent iz Beograda Vandal Steve. U glavni program je posetioce uveo zrenjaninski DJ Rade Petković.

Posebna atrakcija za publiku bile su ledene kraljice…

Minut ćutanja, kada je, oko jedan sat nakon ponoći, program prekinut, bio je posvećen Nemanji Ivanoviću (30), koji je preminuo u petak, 22. jula, nakon duge i teške bolesti. Nemanja je bio i jedan od nekadašnjih učesnika Festivala i za njega je publika podigla ruke u vis!

Večeras  su na programu Reisz  – Novi Sad, S.A.S.H.A.  – Novi Sad i DJ Moooka – Beograd.

Kako nam je izjavio Đorđe Banjai, PR Festivala, organizatori su zadovoljni posetom  a „Sondlouders” opravdava postojanje kao najveća kulturna manifestacija u Zrenjaninu, nakon „Dana piva“. Prema njegovim rečima, prvoj festivalskoj večeri je prisustvovalo oko 2.000 posetilaca a drugoj oko 2.500.

Noćas je svečano zatvaranje osmog Festivala.

B.J.

Foto Festival Soundlouders