OSMO IZDANjE „SPORTSKOG GODIŠNjAKA”: Da se dostignuća ne zaborave

Publikacija „Zrenjaninski sport 2020“ nedavno je izašla iz štampe. I ovo, osmo izdanje almanaha, čine tekstovi i fotografije objavljeni u listu „Zrenjanin“ koji slikom i rečju svedoče o prošlogodišnjim dostignućima sportista našeg grada i regiona.

Iako je pandemija jedno vreme zaustavila treninge i takmičenja, a mnoga nadmetanja nisu održana ili su odložena, uspesi nisu izostali. I u takvoj, okrnjenoj i skraćenoj sezoni, bilo je vrhunskih dostignuća, važnih pobeda, zadivljujućih rekorda, trimujfa volje i upornosti. Svedočili smo i inovativnim načinima treninga u kućnim uslovima. Takođe, sportisti su, pomažući sugrađanima, položili ispit humanosti. A krajem godine stiglo je i veliko priznanje – Zrenjanin je postao „Evropski grad sporta 2021“.
Godišnjak je, kao i svi prethodni, nastao kao zajednički poduhvat Sportskog saveza Grada Zrenjanina i NIP „Zrenjanin“ a.d, uz podršku lokalne samouprave i brojnih sponzora.
Želja svih koji su zaslužni što je knjiga objavljena je da se rezultati ne zaborave, da heroji sportskih borilišta budu uzor, a njihovi dometi nadahnuće budućim generacijama.


B. M.