OSNOVNA ŠKOLA „PETAR PETROVIĆ NЈEGOŠ” ISPRATILA SVOJE MATURANTE

Rastajemo se – škola nam ostaje u srcu

Velika sala Kulturnog centra bila je zaista mala da primi svih 168 maturanata i njihovih najdražih koji su došli da im pruže podršku. Generacija 2011/2019. završila je osnovnu školu sa 22 „vukovca” i 50 đaka kojima su dodeljene specijalne diplome.
Nakon svečanog defilea okupljenim maturantima, nastavnicima i roditeljima obratila se Marija Mijoković, direktorka OŠ „Petar Petrović Njegoš”.

OD GNEZDA DO ZVEZDA
– Izgradite vašu budućnost onako kako vi želite, jer alate za takvu gradnju imate u vašim znanjima, talentima i neiscrpnoj sposobnosti da stalno i dalje učite. Luka iz koje večeras krećete, OŠ „Petar Petrović Njegoš”, zauvek ostaje vaša. U njoj će uvek ostati jedno mesto za vas kome ćete moći da se vratite. Zapamtite, sreću čine ljudi a ne stvari! Na ovom vašem putu od gnezda do zvezda, kada birate stranu, budite uvek na strani dobra. Danas ispraćamo 168 malih maturanata, izuzetnih drugara, pesnika, sportista, 22 dobitnika Vukove diplome, ali jedan učenik iz ove generacije se posebno izdvojio, svojim znanjem iz fizike i matematike, to je naš učenik generacije Nikša Čvorović – istakla je Mijoković.
Odlazeća generacija dala je veliki broj sportista, atletičara, košarkaša, odbojkaša, a najbolja među njima je Aleksandra Uzelac – reprezentativka u odbojci i sportistkinja generacije. Učenik koji je puno puta obradovao Školu nagradama iz fizike i matematike i koji je pre svega izuzetan đak i drug jeste Marko Milutin.
– Miljana Antić je koristila svaku priliku da promoviše svoju školu i pokaže njene dobre strane, bila je naš pravi mali menadžer i promoter generacije – podsetila je direktorka.

MUZIČKI PROGRAM ZA KRAJ
U nastavku programa đaci OŠ „Petar Petrović Njegoš” pokazali su svoje muzičke sposobnosti. Učenici 8-1 su posle duhovitog recitala otpevali pesmu „Više se ne vraćam”, njihovi drugari iz 8-3 izveli su pesmu Željka Vasića „Zauvek”, dok je odeljenje 8-4 odrecitovalo pesmu „Opraštamo se” Miroslava Mike Antića. Milana Omaljev je otpevala pesmu „Moja draga”, uz gitarsku pratnju Jovane Petrić.
I ostali razredi su pokazali svoje muzičko znanje, pa je 8-5 izvelo popularnu numeru iz istoimene domaće serije „Istine i laži”, dok su njihovi drugari iz 8-6 odlučili za numeru Marka Bulata „Maturska”. Velikim hitom Miloša Radovanovića „Pukni zoro” pozdravilo se odeljenje 8-7.
Na kraju programa direktorka Mijoković je poželela nastavnicima da ovu raspevanu generaciju sačuvaju u lepom sećanju.

  • VUKOVЕ DIPLOMЕ
    Vukovu diplomu dobilo je 22 učenika: Jana Srdanov i Dunja Salapura (8-1), Milica Antić, Miljana Antić, Nađa Biberčić, Uroš Manojlović i Dejan Popović (8-2), Jovana Petrić, Jelena Putić i Dario Šarvari (8-4), Marko Milutin, Jelena Radosavljević, Vanja Radulović, Dejana Tegeltija, Nađa Živanov i Ognjen Kostić (8-5), Ognjen Jovanović (8-6), Nikša Čvorović, Bojana Popov, Marko Popović, Strahinja Smiljanić i Nikola Vasilić (8-7)

Živojin Mišić