OTKAZUJU SE KULTURNI PROGRAMI: Čekamo bolje dane…

Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije Kulturni centar Zrenjanina prekida sa organizacijom i suorganizacijom programa i gradskih manifestacija u cilju sprečavanja epidemije izazvane širenjem koronavirusa. Program „Banatske bajke“ i Kulturnog leta sačekaće neke druge dane kada se stvore uslovi za njihovu realizaciju a od predviđenih direktnih programskih aktivnosti Kulturnog centra, koje obuhvataju: filmski, dečji, muzički i pozorišni program, takođe se prekida sa održavanjem.

– Publiku u Kulturnom centru očekuju izložbe koje će se organizovati bez otvaranja uz mogućnost posete uz pridržavanje propisanih mera i broja prisutnih ljudi u zatvorenom prostoru. Preko naše Fejsbuk stranice publika će imati priliku da od autora-umetnika i organizatora postavki sazna sve potrebne detalje o izložbi. Podsećamo Vas da je obavezno nošenje zaštitinih maski u svim zatvorenim prostorima, pa i u našoj ustanovi – rekao je Vlada Đurić, pomoćnik direktora i rukovodilac programske službe.

Kraći pregled programskih aktivnosti u narednom periodu: Do 22. jula u izložbenom salonu KCZR otvorena je izložba Marjana Marića „Neistomišljenici“. Od 20. jula do 12. avgusta u malom salonu Narodnog muzeja biće otvorena izložba skulptorskih radova Marka Vukše, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Međunarodnog likovnog konkursa „30X30“. Izložbu organizuje Kulturni centar u saradnji sa zrenjaninskim Muzejom. Od 23. jula do 5. avgusta u izložbenom salonu KCZR nalaziće se izložba radova sa likovne kolonije Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna na kojoj će biti izloženo 20 radova.