OTPOČELI 36. „DANI PIVA” U GRADU NA BEGEJU: Proslava duplog punoletstva

Nazdravlje vam, prijatelji dragi, zvani i nezvani. Svi ste nam dobrodošli, ako ste veseli i žedni. Man’te brigu, priđ’te bliže, od lepote pivo stiže. Kao što je jadan onaj što je gladan, tako je bedan onaj što je žedan. E, da li je istina i da li mi se sniva? Pa ovo su 36. zrenjaninski „Dani piva”! Nek vam bude veselo slavlje! Živi bili i ajd’ uzdravlje – tradicionalnom zdravicom pivu glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Prvoslav Zakovski pozvao je sve sugrađane na „Dane piva“, manifestaciju po kojoj je grad na obalama Begeja poznat.

Spektakularnim vatrometom koji ni ove godine nije izostao svečano je otpočeo događaj koji naši sugrađani najviše vole i koji odavno prevazilazi lokalne okvire. 

Zrenjanince i njihove goste na Žitnom trgu pozdravio je gradnačlnik Simo Salapura.

– Ovogodišnji 36. „Dani piva“ slave duplo punoletstvo. Pozivam sve da nam se pridruže i zaborave na brige. Zrenjanin je grad otvornog srca u koji su svi dobrodošli. Pokazaćemo se kao dobri domaćini trudićemo se da pozitivnu energiju prenesemo na sve goste. Imjajući u vidu da epidemija nije završena, apelujemo na sve da se, kao i do sada pridržavaju mera. Budimo odgovorni i uživajmo – poručio je prvi čovek grada.

Štandovi na Žitnom trgu su spremni, a gurmanska hrana i slatke đakomije mame posetioce. Prve večeri nastupio je bend „Banda drvena“ i muzičar Marko Luis, a održano je i takmičenje u brzom ispijanju piva za muškarce i žene.

Međunarodni festival folkolora ,,Lala,, nije izostao ni ove godine, a članovi KUD-a ,,Pionir,, još jednom su se pokazali kao dobri domaćini gostima i prijateljima iz zemlje i regiona.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović