OTVARAJU SE NOVE DŽUDO SEKCIJE PO NASELJENIM MESTIMA

Džudo klub Proleter MD Zrenjanin plasirao se u Super ligu Srbije što je najveći ekipni uspeh. Tim povodom gradonačelnik Čedomir Janjić primio je u sredu 20. januara članove ovog kluba među kojima su bili treneri Nikola Savatović, Tomislav Kohajm i sportisti Bojan Cvejić, Dušan Sarić i Marko Savin.

– U ovoj godini planovi su nam da se borimo za plej of Super lige jer je naša ekipa zaista kvalitetna. Što se tiče individualnih rezultata u 2015. godini najbolje se pokazao Dušan Sarić. Za njega sada imamo ozbiljan program gde ćemo juriti finale prvenstva države- rekao je trener Tomislav Kohajm, dodajući da su džudo sekcije osnovane u Žitištu i Mužlji, a planirano je otvaranje i u Melencima.

Gradonačelnik je na prijemu istakao da je veoma ponosan na džudiste jer su još jedan klub u gradu koji je uspeo da uđe u Super ligu.

– Čestitam džudistima i očekujem od njih i ove godine vrhunske rezultate. Za to će imati priliku već na prvom međunarodnom turniru, tradicionalnom osmomartovskom, čiji smo pokrovitelj – istakao je Janjić. 

N.Z.