Otvoren ženski turnir u kuglanju „Irena Kaločai“

Drugi po redu turnir u ženskom kuglanju, koji se održava u čast zrenjaninske reprezentativke Irene Kaločai, otvoren je danas na Kuglani Kristal i trajaće do 23. aprila. Počasne gošće bile su juniorske reprezentativke Srbije, a pravo na učešće imaju sve kuglašice bez obzira na ligu. Organizatori turnira su kuglaši pomenutog kluba u saradnji sa Sporstkim savezom grada Zrenjanina.
– Imajući u vidu rezultate koje ostvaruju kuglaši, posebno muškarci, nama je cilj da žene dostignu taj nivo, a to će postići učestvovanjem na ovakvim turnirima. To je prilika, naročito za mlađe kuglašice – rekao je Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije.
Prema rečima selektorke reprezentacije Julijane Vukadinović, svaki grad bi trebalo da ima turnir ovog tipa, naročito za decu, kako bi se poboljšalo i promovisalo žensko kuglanje. Posebno mesto na tribini imala je gospođa Irena Kaločai, koja je bodrila devojke i poželela im dobre rezultate. Trener kuglašica KK Kristal Marija Kresović najavila je da turnir ima težnju da postane međunarodni i da se žensko kuglanje podigne na viši nivo.
– Zrenjanin ima bogatu sportsku istoriju, mi ne zaboravljamo one koji su svojim rezultatima doprinosili našem gradu i svom klubu u prošlosti. Takav je slučaj i sa reprezentativkom Irenom Kaločai. Ovo je lepa manifestacija, koja se nadovezala na dobar rad i odlične postignute rezultate KK Kristal i nadam se da će nastaviti sa tradicijom održavanja turnira i dobrih sportskih rezultata – istakao je Simo Salapura generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.
I. Božić

turnir Irena K1