PERLESKI IZVIĐAČI USPEŠNO POČELI GODINU: Lepo se družili, a nisu izostali ni dobri rezultati

Sa čak šest ekipa predstavio se perleski Odred izviđača „Čiča Janko” na takmičenju u Pančevu, krajem januara. Smotru „Četvrti memorijal Aleksandar Stanković” organizovao je tamošnji Odred izviđača „Crne rode”.

Timove „Čiča Janka” činila su deca iz Idvora, Farkaždina i Perleza, a predvodio ih je starešina Dragan Musić. Prema njegovim rečima, domaćini su spremili vrlo interesatne discipline.

Igre su se odvijale u holu i dvorištu njihove najveće osnovne škole „Miroslav Mika Antić”. Učesnici su nadmetali na poligonu spretnosti, zatim u brzom vezivanju čvorova, u poznavanju prve pomoći, prenošenju poruka i rešavanju zagonetki. Naši najmlađi članovi su pokazali da su i dalje u dobroj formi, pa ni ovoga puta nisu izostali dobri rezultati ponosno navodi Musić.

Među 200 takmičara smotre, u kategoriji mlađih izviđača, ekipa „Uragan” je osvojila prvo mesto, dok su „Munje” bile pete. Kod poletaraca i pčelica tim „Lavovi” je zauzeo drugo mesto, „Paklena ekipa” treće, „Ledeni zmajevi” bili su šesti, a „Zlatni flamingosi” sedmi.

I ovoga puta mališani su se lepo družili sa starim drugarima iz drugih odreda, upoznavši i nove prijatelje, ističe Musić.

M.M.

foto: Izviđački odred „Čiča Janko” i Slobodan Perić

Zlatni flamingosi
Lavovi
Ledeni zmajevi
Munje
Uragan