Perlić i Šuranji putuju na Paraolimpijadu u Rio

Goran Perlić, stonoteniser iz Zrenjanina, i Laslo Šuranji, strelac iz Novog Bečeja, deo su šesnaestočlanog tima Srbije koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Takmičenja počinju 7, a traju do 18. septembra. Perlić i Šuranji bili su u sredu gosti gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovih saradnika koji su im poželeli mnogo uspeha na Paraolimpijadi. Janjić je istakao da je urađen projekat izgradnje Paraolimpijskog trenažnog centra koji će, kada bude završen, unaprediti uslove za trening paraolimpijaca.
– Uz pomoć Grada i Sportskog saveza, uspeo sam da se izborim za plasman na Paraolimpijske igre i da se dobro pripremim. To će biti moje prvo učešće na najznačajnijoj sportskoj manifestaciji, trudiću se da u najboljem svetlu predstavim Zrenjanin i Srbiju – rekao je Perlić.
Šuranji je evropski šampion i rekorder, pa spada među favorite u svojoj disciplini. – Spreman sam za ono što me očekuje na Olimpijskim igrama. Nadam se da ću biti bolje plasiran nego u Londonu 2012. godine, kada sam osvojio 17. mesto – naglasio je Šuranji.
B. M.