PET NOVIH MEDALJA ZA PERLEŠKE IZVIĐAČE

Perleški Odred Izviđača „Čiča Janko“ je 18. put, na poslednjih 20 takmičenja, bio prvi u konačnom plasmanu. Ovaj put su osvojili pet medalja na jubilarnom 10. takmičenju poletaraca i pčelica pod nazivom „Radujmo se zajedno – Bečej 2016“, održanom od 27. do 29. maja u Bečeju. Takmičenje je organizovao domaći Odred izviđača „Ivo Lola Ribar“, a na njemu je učestvovalo 20 ekipa i više od 120 poletaraca.

U kategoriji poletaraca prvo mesto je osvojila ekipa „Perleških pirata”, drugi su bili „Tamiški delfini”, a treće mesto su zauzeli „Perleški pilići”.

U kategoriji pčelica pobedile su „Perleške milke”, a drugo mesto su svojile „Zvezdice”. 

PERLEZ IZVIDJACI koletivno

Poletarci i pčelice iz Bačkog Petrovog Sela, Novog Bečeja, Bačkog Gradišta, Bečeja i Perlez uzrasta od 7 do 11 godina takmičili su se u gađanju krpenim lopticama, obaranju čunjeva, povezanoj gusenici, gađanju duvaljkom, nabacivanju, skoku u dalj iz mesta, pikadou, a svoje veštine pokazali su i na poligonu spretnosti, u nadvlačenju kanapa i igri X i O. 

zvezdice tamiski delfini

perleski pirati perleski pilici perleske milke

-Odred je dopunio svoje vitrine sa pet novih pehara, što znači da smo ukupnom plasmanu zauzeli prvo mesto po 18. put od dosadašnjih 20 susreta. U velikoj konkurenciji, članovi našeg Odreda „Čiča Janko“, sastavljeni od čete iz Perleza i Farkaždina, pokazali su i ovog puta da se nastavljaju rezultati iz prethodnih nedelja koji su za svaku pohvalu – zaključio je starešina Dragan Musić.

Pet ekipa iz Perleza i Farkaždina

U ekipi „Perleške milke” bili su Marija Jerkov, Lena Balog, Jovana Jovanović, Željana Jovanov, Jelena Milin, Anastasija Milenković, Sofija Beleslijan. Predvodila ih je Milica Padejski.

U ekipi „Zvezdice” bile su Milica Novakov, Teodora Stepanov, Aleksandra Živkov, Marina Velimirov. Njihov predvodnik bila je Zvezdana Lepušina.

Perleške pirate” činili su Mladen Lišin, Radovan Anđelković, Mihajlo Eremić, Milan Stošić. Predvodio ih je Radovan Suvačarev.

Za ekipu „Perleški pilići” takmičili su se Nikola Dulijan, Sava Radojčin, Miroslav Spasić, Mateja Spasić, Dejan Milić, Nikola Velemirov. Njihov predvodnik bio je Dušan Subaša.

Za odred su nastupili i „Tamiški delfini”, u čijem su sastavu bili Goran Jovanov, Predrag Kiza, Filip Cvejin, Luka Gavrilov. Predvodnik ekipe bila je Aleksandra Stankov.

S.K.