PERLESKI IZVIĐAČI NA SMOTRI U BEČEJU: Kampovali, takmičili se i družili

Dva najsjajnija priznanja doneli su iz Bečeja članovi Izviđačkog odreda „Čiča Janko” sa nedavne smotre „Oktobarski susreti”. Organizator susreta je bio Odred izviđača „Ivo Lola Ribar”.

Perlesku ekipu predstavljalo je 14 dečaka i devojčica iz Idvora, Sakula, Farkaždina i Perleza.

Prema rečima starešine Odreda „Čiča Janko” Dragana Musića igre su se odvijale na otvorenom prostoru oko hipodroma i u borovoj šumi gde su bili podignui šatori za smeštaj učesnika.

Domaćin je spremio osam interesantnih igara. Pored poligona spretnosti, bilo je i zagonetki, brzog vezivanje čvorova, pikada, prve pomoći, rešavanja šifrovanih poruka, signalizacije, pravljenja zaklona, tumačenja putnih znakova i nevidljivog pisma. Naši članovi su vrlo dobro pokazali i bili su izuzetno raspoloženi da sve zadatke urade što bolje mogu, pa i ovoga put nisu izostali dobri rezultati ‒ navodi Musić.

U kategoriji poletaraca i pčelica ekipa „Lavovi” zauzela je prvo mesto, a među mlađim izviđačima i planinkama trijumfovale su „Munje”.

Pored nadmetanja, mališani su uživali u druženju sa starim drugarima iz drugih izviđačkih odreda.

Ekipu „Lavovi” činili su: Tijana Jandrić, Lena Kovačević, Nikolina Kravar, Sara Ilić, Milan Stojčić, Dunja Marinkov, Nevena Marinkov i Anđela Slankamenac. U sastavu „Munja” bili su: Ivana Vukov, Dragana Vukov, Aleksandra Zakić, Nikola Velemirov i Mihajlo Kalin.

M.M.

foto: Odred izviđača „Čiča Janko”