PETAR GRAŠO PONOVO PRED ZRENJANINCIMA: Još jedan koncert za pamćenje

Velika sala Kulturnog centra sinoć je bila mala za sve zainteresovane sugrađane koji su došli na koncert popularnog muzičara Petra Graša, koji je pre dve godine, pred samu pandemiju, u našem gradu održao poslednji nastup u 2020. Zrenjaninci su zajedno sa njim pevali i veselili se uz dobro im znane hitove poput „Trebam nekoga”, „Jedina”, „Ako te pitaju”, „Ljubav jedne žene“, „Ni mrvu sriće“, „Još uvik slipo virujen“, „Nikoga nisam volio tako“, „Ko nam brani”, „Uvik isti” , „Nevista”, „Utorak”, „Sad te se samo rijetko sjetim“ i mnoge druge. Nakon svake numere usledile su burne ovacije i gromoglasan, dugotrajan aplauz.

Popularni pevač zabavne i pop muzike, tekstopisac i kantautor iz Splita, Petar Grašo, nakon dvočasovnog koncerta je rekao da mu je posebno drago što je ponovo u našem gradu, i što nastupa pred prijateljima.

– Zrenjanin je za mene jedno veliko otkriće. Svirao sam po mnogim gradovima, u zemlji i regionu i kada sam pre dve godine dolazio nisam znao šta me čeka. Naišao sam na jedan iskren, topao prijem i sjajnu energiju koja je ispunila celu salu. To je bilo pred samu pandemiju i totalno zatvaranje koje je usledilo. Sada, kada sam ponovo došao, nadao sam se da će se to ponoviti. Atmosfera se ovog puta podigla na viši nivo i bilo je kao kada prijatelj dođe kod prijatelja. Na prvom koncertu smo se sprijateljili, rodila se ljubav između mene i Zrenjaninaca i to je najvažnije. Nisam došao samo da održim nastup, već sam iskreno uživao kao i publika – rekao je Petar Grašo.

Prema njegovim rečima mnogo mu znači to kako su naši sugrađani, čak i nekolicina mališana, odreagovali na svaku pesmu. Pozitivna povratna informacija, dodaje Grašo, svakom izvođaču je najvažnija, jer muzika koju stvara i nastaje upravo zbog ljudi koji dolaze da je čuju. Reakcije sa koncerta znače, navodi naš sagovornik, i upućuju na to da se muzika „primila“ i da su je slušaoci zavoleli.

Petar Grašo ispričao je i šta njegovi obožavaoci mogu da očekuju u narednom periodu.

– Poslednje dve godine bile su teške i nema pojedinca ili kolektiva ko, nažalost, nije iskusio nedaće pandemije. Verujem da je ovo kraj, da će se sve vratiti u normalu. Nadam se da će ovo biti godina velikih koncerata. Nedostaju mi nastupi i publika, a verujem i da su se oni zaželeli mene – kazao je Grašo i dodao da ga u 2022. čekaju nastupi u Mariboru, Ljubljani i pulskoj areni. Kruna turneje biće 11. novembra kada je zakazan koncert u Beogradskoj areni.

M.Malbaški

Foto: Dragiša Nadlački